در بزرگداشت و افتتاحیه نمایشگاه آثارش
کمال شرف هنرمند یمنی: کاریکاتور را کاری جهادی می ببینم
به گزارش کارت خوب، مراسم نکوداشت کمال شرف ـ کاریکاتوریست اهل یمن ـ و افتتاحیه نمایشگاه آثارش در گالری عالی حوزه هنری بعدازظهر سه شنبه، ۱۸ دیماه برگزار گردید.
به گزارش کارت خوب به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، قبل از افتتاحیه نمایشگاه «کمال الفن»، مراسم نکوداشت کمال شرف، هنرمند کاریکاتوریست در سالن مهر حوزه هنری با حضور مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مازیار بیژنی، علی حیاتی، سیدامیرناصر جاوید قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین الملل، سیدشهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، مرضیه هاشمی دبیر پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، الکساندر و آلکساندرا فالدین هنرمندان روسی و مادر شهید مصطفی محمد میرزایی برگزار شد.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی در شروع این مراسم اظهار داشت: افتخاری است که میزبان کمال شرف و الکساندر و آلکساندرا فالیدن دو هنرمند روسی هستیم. آثار کمال شرف اتفاق خوبی در جبهه مقاومت است. توفیق این را داشتم با کمال شرف نمایشگاهی مشترک داشتیم که در کشور عراق و مسیر راهپیمایی اربعین برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: آثار آقای شرف شاید به ظاهر ساده باشند اما از تکنیک بالا برخوردار می باشند و جزو معدود هنرمندانی است که سبک دارد و کارش بین چندین کار تشخیص داده می شود.
شجاعی طباطبایی بیان نمود: این هنرمند توجه ویژه به بحث مقاومت دارد و نتوانسته از اتفاقات در غزه و لبنان بگذرد و دغدغه دارد که در آثارش دیده می شود و آثارش، جهاد تبیین یعنی تبیین مقاومت مردم فلسطین است.
عبدالرحمن راجح، رئیس انجمن همبستگی یمنی های مقیم ایران هم در ادامه بیان نمود: باید از مسؤلان جشنواره عمار و حوزه هنری که در این برنامه بزرگداشت و نمایشگاه را ترتیب دادند، تشکر کنم. همینطور از جمهوری اسلامی ایران به سبب دعوت از کمال شرف و پشتیبانی از مقاومت یمن تشکر می کنم. یمن در چند سال گذشته حوادثی را پشت سر گذاشته و اتفاقات بسیار ناگواری در یمن رخ داده است. آقای شرف از معدود یمنی هاست که به هنر کاریکاتور مقاومت پرداخته است و حتی از سیدعبدالملک حوثی درجه هنری دریافت کرده است و هنرش پس از طوفان الاقصی شهرت پیدا کرد.
وی اظهار داشت: به نمایندگی از سفارت یمن از حضور شما تشکر می کنم. ما آمادگی داریم در همه هنرها به شکل مشترک کارهایی انجام دهیم.
مرضیه هاشمی، دبیر جشنواره عمار هم در این مراسم با تکیه بر ضرورت بیان هنری از وقایع و اتفاقات در فلسطین و مقاومت، اظهار داشت: با هنر میتوان آن طور که باید واقعیات را انعکاس دهیم و بنابراین هر هنرمند بخصوص در کشورهای مقاومت وظیفه دارند که این واقعیات را مطرح کنند.
در انتها مراسم، مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، عبدالرحمن راجح، مرضیه هاشمی، الکساندر و آلکساندرا فالدین، سیدامیر جاوید و علی حیاتی و خانواده های شهدای حاضر در سالن از کمال شرف تجلیل کردند.
کمال شرف بعد از مراسم تجلیلش اظهار داشت: به مادر شهید محمد میرزایی وعده می دهم به صورت رسمی و غیررسمی به زیارت مزار این شهید خواهم رفت. احساس هایی متناقضی در این لحظه دارم احساسی میان غم و سعادت و شادی. شادی برای حضور در این مراسم و غم برای دیدن کلیپی که در این مراسم پخش گردید.
وی بیان نمود: همه دنیا نه تنها جنایات این ۱۵ ماه را فقط نگاه می کنند، بلکه جنایتکار را هم بر جنایتش کمک می کنند.
شرف ضمن اشاره به شیوه کار خود در کاریکاتور مقاومت بیان نمود: بنده از ۲۰ سال پیش هنر کاریکاتور را شروع کردم. همواره کاریکاتور برای من از جایگاه ویژه ای برخوردار بود نه روزنامه نگاری یا هنری که از آن پول دربیاورم. بلکه آنرا هنری می دانم تا آنجه به آن اعتقاد دارم به نمایش بگذارم. همیشه خویش را بعنوان سربازی که در جنگ حضور دارد، دیدم.
وی اظهار داشت: امام خمینی فرمودند آمریکا شیطان بزرگی است که به آن اعتقاد بزرگی دارم. این اعتقادی است که احساس کردم بنده سربازی هستم که در مقابل دشمن درحال مبارزه هستم و هنر کاریکاتور را بعنوان کاری جهادی می ببینم. تلاش کردم پُرکار باشم و از هنر خود به خوبی استفاده کنم؛ مانند گلوله ای که باید در زمان مناسب به هدف برسد. کاریکاتور زبانی است که همه هنرمندان جهان با هر زبانی آنرا می فهمند.
در انتها نمایشگاه آثار هنرمند یمنی با عنوان «کمال الفن» در گالری عالی حوزه هنری راه اندازی شد.
منبع: goodcard.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب