در یك برنامه تلویزیونی عنوان شد
۷۰ درصد وكلا فرار مالیاتی دارند
به گزارش كارت خوب یك كارشناس اقتصادی اظهار داشت: برآوردها نشان داده است بیشتر از ۷۰ درصد وكلا فرار مالیاتی دارند كه یا اظهار نمی كنند و یا كم اظهار می كنند.
به گزارش كارت خوب به نقل از برنامه تلویزیونی پایش، سید حسن موسوی فرد در مورد كمك نقدی یارانه، اظهار داشت: كمیسیون تلفیق تصویب كرده است كه یارانه نقدی و كمك معیشتی، تركیب و به همه مردم پرداخت گردد. نكته جالب آنجاست كه مجلس در گذشته به دنبال حذف برخی دهك ها از دریافت یارانه بود اما در این مصوبه به همه مردم یارانه پرداخت می شود.
وی با بیان تغییرات غیر كارشناسانه مالیات بر درآمد در كمیسیون تلفیق، بیان نمود: مالیات بر حقوق در تمام دنیا به صورت پلكانی دریافت می شود و در ایران تنها دو پله دارد. با این وجود در لایحه بودجه ۹۹، دولت ۵ پله برای مالیات بر درآمد از ۱۰ تا ۳۵ درصد در نظر گرفت.
كارشناس اقتصادی افزود: اما كمیسیون تلفیق، پله پنجم را حذف نمود و حداكثر مالیات بر درآمد را ۲۵ درصد تعیین نمود كه در این صورت تمام افرادی كه بیشتر از ۱۲ میلیون تومان درآمد دارند، به صورت مساوی ۲۵ درصد مالیات می دهند.
موسوی فرد اظهار داشت: هر چقدر پله های مالیاتی افزایش یابد، به عدالت مالیاتی كمك می نماید. با حذف پله پنجم، در حدود ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان از درآمد دولت كاسته می شود.
وی اضافه كرد: البته اتفاقات مثبتی هم در بررسی لایحه بودجه رخ داده كه نمونه آن ایجاد پایه جدید مالیات بر ثروت است كه متمركز بر دریافت مالیات بر مصرف كالاهای لوكس می باشد. كمیسیون تلفیق مصوب كرده است كه خانه های بالای ۱۰ میلیارد تومان و اتومبیل های با قیمت ۷۰۰ میلیون تومان به بالا، باید به صورت پلكانی مالیات پرداخت كنند.
كارشناس اقتصادی تصریح كرد: بندهای مربوط به پشتیبانی از زوج های نابارور در كمیسیون تلفیق مطرح نشد. قرار بود بندی تصویب شود تا بیمه ها با پشتیبانی از این زوج ها، به درمان این عارضه كمك نمایند كه با وجود موافقت بیمه ها، در كمال ناباوری از جانب رئیس كمیسیون تلفیق این بند مطرح نشد.
موسوی فرد خاطرنشان كرد: در لایحه بودجه، ارز دولتی همچنان در اختیار برخی واردكنندگان برای واردات كالاهای اساسی قرار می گیرد كه امری نادرست است. بر طبق نظر محاسبات دادن ارز دولتی به وارد كنندگان حداقل ۳۵ هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت را می كاهد. چونكه حقوق گمركی هم بر مبنای همین ارز محاسبه می شود كه به ضرر دولت می باشد و در مقیاس كلان به ضرر تولیدكنندگان داخلی است.
وی با تاكید بر اینكه قیمت كالاهای وارداتی موجود در بازار بر مبنای ارز بازار آزاد تعیین می شود، اظهار داشت: دریافت عوارض گمركی با لحاظ ارز دولتی، با وجود قیمت گذاری كالا بر مبنای ارز آزاد، امری اشتباه و به نفع واردت كنندگان است و مردم عادی از محاسبه حقوق گمركی با ارز دولتی منتفع نمی شوند و سود این مساله را عده ای وارد كننده دریافت می كنند.
رحمانی اضافه كرد: وكلا هم فرار مالیاتی گسترده ای دارند كه برآوردها نشان داده است بیشتر از ۷۰ درصد آنها فرار مالیاتی دارند كه یا اظهار نمی كنند و یا كم اظهار می كنند. كمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه ۹۹ فرآیندی برای وكلا تعریف كرده است تا بر مبنای آن فرایند از آنها مالیات گرفته شود.
وی با اشاره به اینكه دستی بودن فرایند تعریف شده هم سبب فساد است، تصریح كرد: وكلا می توانند با كمتر اعلام كردن حق الوكاله خود، این فرایند را دور بزنند و مالیات واقعی خویش را نپردازند. البته كمیسیون تلفیق تصویب كرده است كه فرایند الكترونیكی شود. همینطور وكلا ملزم شدند همانند پزشكان كارتخوان در دفترشان نصب كنند.
این كارشناس اقتصادی تاكید كرد: اتفاق مثبت دیگر در بررسی لایحه بودجه در مورد پرداخت بدهی دولت به پیمانكاران بزرگ است. كمیسیون تلفیق مصوب كرد كه بدهی پیمانكاران با دادن نفت به آنها تسویه شود. این اتفاق امری مثبت است كه می تواند به عدم فروش نفت كشور در شرایط تحریم كمك نماید. با این وجود وزیر نفت مخالف این مساله است كه باید شفاف سازی از جانب ایشان صورت گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب