برگزاری شب یوزف فون همر پورگشتال و جهان ایرانی

برگزاری شب یوزف فون همر پورگشتال و جهان ایرانی

به گزارش کارت خوب، نشست شبِ «یوزف فون همر پورگشتال و جهانِ ایرانی» در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار می گردد.


به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، بمناسبت دویست وپنجاهمین سالگرد تولد «یوزف فون همر پورگشتال»، هفتصدوچهل وسومین شب از سلسله‌ی شبهای بخارا به بررسی زندگی و آثار این ایران شناس بزرگ اتریشی اختصاص یافته است.

این نشست با همکاری انجمن فرهنگی اتریش در تهران و مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، چهارشنبه نهم خرداد ۱۴۰۳، ساعت پنج بعدازظهر در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار می گردد و در آن، اهمیت یوزف فون همر پورگشتال بعنوان مترجم قرآن و دیوان حافظ، و هم چنین مشارکت وی در انتشار و فهم ادبیات اسلامی در کشورهای آلمانی زبان مورد توجه قرار می گیرد.

حاضران و سخنرانان این رویداد، کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی؛ ولف دیتریش هایم، سفیر اتریش در تهران؛ امیل بریکس، رئیس آکادمی دیپلماتیک وین، دیپلمات و تاریخ شناس؛ سعید فیروزآبادی، استاد دانشگاه و پژوهش گر مطالعات ایرانیِ آلمانی زبان؛ سیبیله ونتکر، عضو مؤسسه‌ی تحقیقات تاریخی اتریش و آکادمی علوم اتریش؛ علیرضا بردونی، دانشجوی دکتری و پژوهشگر ادبیات و علی دهباشی، مدیر مجله‌ی بخارا خواهند بود.

یوزف فون همر پورگشتال (Joseph von Hammer-Purgstall) از شرق شناسان به نام اتریشی است که در طول زندگی خود کتب مختلفی را درباره‌ی کشورهای شرقی و تاریخ و فرهنگ آنها نگاشت و آثار زیادی را هم به زبان آلمانی ترجمه کرد.

همر پورگشتال متولد شهر گراتس اتریش در سال ۱۷۷۴ است. پدر او از مقامات عالی رتبه شهر گراتس بود و بعد از آن که تحصیلاتش را به پایان رساند بعنوان دیپلمات و مترجم مدتی را در امپراطوری عثمانی (ترکیه‌ی امروزی) و مصر سپری نمود. پورگشتال در دوران تحصیل خود به آموختن زبان های عثمانی، عربی و فارسی پرداخت و هم چنین بعد از آن در آکادمی های مختلف شرق شناسی در اروپا فعالیتهای مختلف علمی و پژوهشی داشت.

او ترجمه‌ی قسمتهایی از قرآن را به زبان آلمانی و ترجمه‌ی اشعار حافظ را در کارنامه‌ی خود دارد. او را از حیث تعداد آثاری که تألیف یا ترجمه کرده است، میتوان یکی از پرکارترین شرق شناسان آلمانی زبان به شمار آورد.

این نشست، در تالار رسول اکرمِ مرکز همایش های بین المللی رایزن واقع در مرکز دائرﺓ المعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه راه آجودانیه، شماره‌ی ۲۱۰ برگزار می شود.



1403/03/06
13:15:07
5.0 / 5
304
تگهای خبر: پرداخت , كارت , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
کارت خوب

کارت ویزیت خوب