یك هفته با اخبار آموزش عالی؛
تبیین خط مشی آموزش عالی در سال تحصیلی جدید
کارت خوب: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با برگزاری نخستین اجلاس روسای دانشگاه ها در دولت چهاردهم خط مشی آموزش عالی را در این دولت تبیین کرد، معاونان دانشجویی دانشگاه های مختلف نیز در آستانه سال تحصیلی گرد هم آمدند تا بهتر و هماهنگ تر پذیرای دانشجویان باشند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۳ روزهای پرجنب وجوشی برای مجموعه آموزش عالی بود. ستاد وزارت علوم در نخستین روز از هفته گذشته (۲۴ شهریور) نخستین اجلاس روسای دانشگاه ها را در دولت چهاردهم با حضور با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا منادی سفیدان، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رییس جمهور و با شرکت روسای ۱۱۰ دانشگاه، ۴۹ پارک علم و فناوری و ۲۱ دانشگاه وابسته به دستگاهها در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کرد.
این اجلاس یک روزه در آستانه شروع سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برای هماهنگی بیشتر بین روسای دانشگاه ها و ستاد وزارت علوم انجام شد و طی آن محمدرضا عارف ضمن اشاره به این که هم اکنون در کیفیت دانشگاه ها در منطقه جایگاه دوم را داریم، اشاره کرد: آیا با این روندی که طی کردیم، می توانیم رتبه دوم مان را حفظ کنیم؟ باید رتبه اول را می داشتیم؛ نه منطقه نه دنیا صبر نمی کند ما پیشرفت نماییم ما در منطقه پویا زندگی می نماییم که فاکتورهای پیشرفت به تدریج روند خوب و خوب تری را طی می کند.
معاون اول رییس جمهور با این پرسش که چه میزان تحقیقات ما کاربردی است، افزود: امروز مطرح نکردم که تعداد دانشجویان اول انقلاب و الان را مقایسه کنید؛ برای اینکه فاکتورهای دیگری مد نظر است. آیا نوشتن مقاله برای نشریات خارجی کافی است یا این که چه میزان پژوهش های علمی ما در حل مشکل مؤثر بوده است؟
گزارش کاملی از سخنان وی را اینجا بخوانید.
وزیر علوم نیز در این جلسه راهبردهای وزارتخانه را در دولت چهاردهم ترسیم کرد و اظهار داشت: دانشگاه، باشگاه احزاب نیست که هر کس در یک حزب قرار بگیرد و با دیگر احزاب رقابت کند یا با سلایق حزبی به آن نگاه نماییم. بلکه باید دانشگاه را دور از دید های حزبی با شور و نشاط، توافق و وفاق ملی شروع و اداره کرد.
وی اظهار داشت: امسال ما در فضای روحی و روانی بهتری نسبت گذشته سال تحصیلی را شروع می نماییم. حالا نشاط و شوری در کشور حاکم شده و دانشجویان با نشاط بیشتر این سال را شروع می کنند.
سیمایی به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم گریزی زد و اظهار داشت: این شعاری است که از آن به خوبی از آن استقبال شد و در این دوره با رویکرد های متفاوت سیاسی این توافق و وفاق حاصل شده است. هرچند با وجود اختلاف نظرها معتقدم باید توافق و تفاهم کرد و این بدان معناست که دو قطبی های خود ساخته و تصنعی را باید به خاطر منافع ملی کنار گذاشت.
گزارش کاملی از سخنان وزیر علوم را اینجا بخوانید.
چند انتصاب در وزارت علوم
خبر انتصاب سرپرست دو دانشگاه مهم تهران نیز در هفته گذشته انتشار یافت، فرهاد دانشجو رییس پیشین دانشگاه تربیت مدرس که قبل از این نیز استعفا داده بود با حکم سرپرستی وزیر علوم جای خودرا به یوسف حجت داد و محمد مقیمی رییس پیشین دانشگاه تهران نیز با حکمی مشابه ریاست این دانشگاه را به سید حسین حسین سپرد. همین طور وزیر علوم با صدور حکمی حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم ابراهیمی را به عنوان سرپرست اداره کل هماهنگی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضاء هیات علمی وزارت علوم منصوب نمود. حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حسینی مدیرکل سابق هماهنگی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضاء هیات علمی بود. همین طور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی دکتر افشین سفاهن را به عنوان رییس مرکز حقوقی، لوایح و امور مجلس وزارت علوم منصوب نمود.
مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی در مراسم تکریم و معارفه حجت الاسلام والمسلمین حسینی و ابراهیمی ضمن اشاره به این که با تغییر مدیریت ها اصول کار دفتر رسیدگی به تخلفات وزارت علوم تغییر نمی کند، اظهار داشت: از نظر ما مبنای کار این دفتر، رعایت قانون و قضاوت عادلانه است.
سید احمدرضا خضری تاکید کرد: اعتقاد ما برائت استادان و کارکنان شریف آموزش عالی از هرگونه تخلف است و اگر هم تخلفی صورت بگیرد انتظار ما رسیدگی عادلانه، قانونی و غیر سلیقه ای است.
وی حساسیت اقدامات اداره کل هماهنگی هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضاء هیات علمی را بالا توصیف کرد و اظهار داشت: نظر به همین حساسیت و افزایش دقت در صدور آرا، بهتر است در بررسی پرونده ها از نظرات کارشناسان متخصص و متعهد استفاده گردد تا احکام صادره متقن و دور از نظرات شخصی باشد.
پرویز فتاح به وزارت علوم رفت
رئیس ستاد اجرائی فرمان امام (ره) و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با هدف گسترش و تقویت همکاریهای دو نهاد با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند. سید پرویز فتاح رییس ستاد اجرائی فرمان امام (ره) با حضور در ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیدار و گفت و گو کرد.
توسعه همکاری ها در حوزه افزایش کمی و کیفی خوابگاه های دانشجویی در مناطق کم برخوردار و پشتیبانی از دانشجویان مستعد در مناطق محروم، از مباحث مطرح شده در این نشست بود.
گردهم آیی معاونان دانشجویی دانشگاه ها
دانشگاه تهران نیز دوشنبه گذشته (۲۶ شهریور) میزبان هفتادوپنجمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور با حضور رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها بود. سعید حبیبا، رییس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم در این جلسه با گرامیداشت همزمانی هفته دفاع مقدس و آغازسال تحصیلی جدید به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه کرامت دانشجویان اشاره نمود و اظهار داشت: دانشجویان باید احساس کنند کرامت و عزت آنها در محیط دانشگاه ها حفظ می شود، همانطور که رییس جمهور هم معتقد می باشد جای دانشجو در دانشگاه است؛ پس دانشگاه ها باید محیط امنی برای دانشجویان باشد.
معاون وزیر علوم به تفاوت نسل ها خصوصاً تفاوت با نسل زد (Z) پرداخت و اظهار داشت: باید با سعه صدر با دانشجویان و با اقتضای سنی آنها رفتار کرد. معاونان دانشجویی دانشگاه ها تلاش کنند با نگاه پدرانه پرونده هایی را که در کمیته های انضباطی دانشگاه ها تشکیل شده باز بررسی و در رفع آن مساعدت کنند.
وی در این جلسه ایجاد فضای شاداب و امید آفرین در دانشگاه ها را یکی از دغدغه های معاونت دانشجویی عنوان نمود و اظهار داشت: معتقدیم در چنین فضایی نتایج بهتری می توان گرفت و یکی از برنامه هایی که می تواند در بحث فضای شاداب محیط دانشگاهی دنبال کرد، برگزاری مراحل مختلف المپیاد فناورانه دانشجویی کشور است که به دانشگاه ها ابلاغ گردیده است و در مهرماه دانشگاه ها مکلف هستند تا آنرا اجرا کنند. این مسابقات ابتدا در سطح استان و بعد سطح کشور برگزار می گردد.
حذف وام شهریه از سال ۱۴۰۰
رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز در این جلسه اظهار داشت: صندوق رفاه دانشجویان در سه حوزه فعالیت اصلی دارد و یکی از آن حوزه ها در عرصه وام های دانشجویی است و تلاش ما این است هر دانشجویی مورد تأیید معاونان دانشجویی باشد را پوشش بدهیم.
مسعود گنجی اضافه کرد: وام های دانشجویی طی چندسال ۱۰ برابر شده است. یعنی از ۵۰۰ هزار تومان به ۵ میلیون تومان رسیده، طوری که امسال برای وام تحصیلی مقاطع کاردانی و کارشناسی ۵ میلیون تومان برای کارشناسی ارشد ۷ و نیم میلیون تومان و برای دوره دکتری ۱۰ میلیون تومان لحاظ کرده ایم.
براساس قانون خانواده و جوانی جمعیت و پشتیبانی از خانواده، افراد متأهل دو برابر این وام را دریافت می کنند. این وام برای دوره کارشناسی ۱۰ میلیون تومان، برای ارشد ۱۵ میلیون تومان و برای دوره دکتری ۲۰ میلیون تومان است. اگر زن و شوهر هر دو دانشجوی دکتری باشند هر کدام ۲۰ میلیون (سرجمع ۴۰ میلیون تومان) دریافت می کنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی اظهار داشت: ۲۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن در تهران ۲۰۰ میلیون تومان شده است، ۲۰ میلیون وام ودیعه مسکن در شهرهای بزرگ به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده و وام در شهرهای کوچک به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است. وام شهریه در یک سال هایی در بودجه سالانه در نظر گرفته می شد؛ متأسفانه از سال ۹۶ هیچ مبلغی از قبال وام شهریه اختصاص داده نشده است. تا سال ۹۹ در قانون بودجه بوده ولی از سال ۱۴۰۰ حذف گردیده است که پیگیر برگرداندن آن هستیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تصریح کرد: هزار میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز خوابگاه ها توزیع شده است که معاونان دانشجویی باید آنرا در خوابگاه ها هزینه کنند. در بحث تغذیه کار صندوق رفاه دانشجویان سیاستگذاری است و در این خصوص، دو بخشنامه درباره ی خوابگاه ها ابلاغ کرده ایم، نرخ خوابگاهی که اعلام کردیم برای دانشجویان روزانه و نوبت دوم است و تمام دانشجویان سنواتی روزانه و شبانه باید مثل دانشجویان شبانه حساب شوند. همین طور دانشجویان بین الملل هم مانند دانشجویان شبانه در نظر گرفته می شوند و مبلغ وام شبانه ها یک و نیم برابر روزانه ها است.
گنجی تاکید کرد: کسانی که از خوابگاه بهره برده و هزینه را سر وقت نمی دهند، از اول شهریور بدهی این دانشجویان بر طبق نرخ جدید محاسبه می گردد و کوشیدیم همه خوابگاه ها در مهرماه آماده شوند، گزارش ما از دانشگاه ها این است که هیچ دانشگاهی مشکلی از بابت خوابگاه ندارد.
رونمایی از دانشنامه تخصصی حقوق ایران با حضور وزیر علوم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای رونمایی از دانشنامه تحصصی حقوق ایران هفته گذشته به مرکز دائره المعارف اسلامی رفت. وی در این مراسم اظهار داشت: «دانشنامه حقوق ایران» اولین دانشنامه تخصصی حقوق است که با استاندارد دانشنامه نویسی تدوین شده و اطلاعات حقوقی با ارزشی دارد.
حسین سیمایی اضافه کرد: این دانشنامه اولین دانشنامه تخصصی حقوق است که با استاندارد دانشنامه نویسی تدوین شده است و اطلاعات حقوقی ذی قیمتی دارد. دانشنامه نویسی را یک فعالیت علمی مهم دانست که در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: هیچ مقاله پژوهشی نمی تواند مانند مدخل یک دانشنامه حق مطلب را درباب یک موضوع ادا کند، بدین سبب به دانشجویان پیشنهاد می کنم که کار پژوهشی را با مراجعه به دانشنامه ها شروع کنند.
تعویق انتخاب واحد دانشگاه آزاد اسلامی
بر اساس اعلام دانشگاه آزاد اسلامی، به علت زمان بر شدن پروسه بروزرسانی تجهیزات فنی، انتخاب واحد همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به هفته اول مهر ۱۴۰۳ یعنی یکشنبه تا پنجشنبه یکم تا پنجم مهر ۱۴۰۳ موکول شد.
تمدید مهلت ارسال مقالات به دومین همایش ملی مهارت افزایی
دومین همایش ملی مهارت افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه ای در آموزش عالی۳۰ مهر ۱۴۰۳ برگزار می شود و علاقه مندان تا ۱۰ مهر فرصت دارند مقالات علمی خودرا به این همایش ارسال نمایند.
این همایش در محورهای نقش فناوری های آموزشی در تحول آموزش عالی، روش های مشارکت وزارتخانه ها و دستگاههای اجرائی در هدایت شغلی دانشجویان، نقش آموزش های عالی مهارتی در نظام صلاحیت حرفه ای، روش های هماهنگی و انطباق برنامه های درسی با نیازهای بازار کار، الگوها و تجارب بین المللی در مهارت افزایی و هدایت شغلی دانشجویان، نقش و جایگاه انجمن های علمی در مهارت افزایی و هدایت شغلی دانشجویان، روش ها و راهکارهای استقرار نظام صلاحیت حرفه ای در نظام آموزش عالی، روش ها والگوهای مناسب در ارزیابی و سنجش صلاحیت حرفه ای برگزار می گردد.
مهلت دریافت مقالات (با فرمت درج شده در سایت) تا تاریخ ۱۰ مهر ماه است و مقالات برگزیده در نشریات دارای امتیاز پژوهشی مورد تایید وزارت علوم چاپ خواهد شد.
یش از این علاقه مندان تا روز ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲۳ فرصت داشتند ایده های خودرا برای دبیرخانه این همایش ارسال نمایند که این فرصت تا ۱۰ مهر تمدید گردید. برای اطلاعات بیشتر به آدرس پایگاه اطلاع رسانی این همایش مراجعه کنید یا به این نشانی industry@msrt.ir ایمیل بزنید.
برگزاری دوره دانش افزایی ثبت اختراع
دوره جامع آموزشی دانش افزایی ثبت اختراع توسط «پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم» و «مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه» بصورت حضوری و مجازی برگزار می گردد. این دوره برای آشنایی استادان دانشگاه و اعضاء هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان، محققان، صنعتگران و سایرعلاقه مندان با مباحث کلیدی درحوزه ثبت اختراع، دوره جامع آموزشی دانش افزایی «ثبت اختراع» طی ۶ جلسه و به مدت مجموعاً ۲۴ ساعت در آبان سال جاری بصورت حضوری (با ظرفیت محدود) و مجازی توسط مدیران اداره ثبت اختراعات مرکز مالکیت معنوی کشور برگزار می شود.
عموم افراد می توانند برای ثبت نام در دوره آموزشی به آدرس لینک https: //ssrc.ac.ir/farhangi/fa/form/۱۵۴ مراجعه نمایند.
برگزاری نخستین رویداد می دانشگاه آینده
اولین رویداد ملی دانشگاه آینده با حضور مدیران فرهنگی و اجتماعی بالاتر از ۹۰ دانشگاه و با هدف واکاوی مولفه های این نوع دانشگاه در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی و رایزنی مدیران با یکدیگر انجام شد.
نشست های تخصصی این رویداد در موضوعات هم آفرینی دانش در عصر هوش مصنوعی، زیست بوم نوآوری و آینده دانشگاه و معیارهای دانشگاه آینده از نظر فرهنگی و تمدنی با حضور صاحب نظران اجرا شد. همین طور در دومین روز این رویداد، شرکت کنندگان در گروههای چند نفره برمبنای اصل تنوع تقسیم بندی شدند و کارگاه های آموزشی بصورت تعاملی در سه محور آینده پژوهی، روندپژوهی و سناریونگاری اجرائی شد.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دانشیار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران به عنوان مدرس در آغاز این کارگاه ها طی سخنانی ضمن اشاره به نیازسنجی صورت گرفته درباب آموزش و توانمندسازی مدیران و کارگزاران فرهنگی دانشگاه ها اظهار داشت: برمبنای نتایج نیازسنجی صورت گرفته دوره آینده نگری یکی از موضوعات پرتکرار مورد درخواست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها بوده است و بنابراین اجرای آن در قالب رویداد ملی دانشگاه آینده در دستور کار دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی قرار گرفته است.
محمدمهدی ذوالفقارزاده عنوان کرد: آینده نگری از ضرورت های برنامه ریزی در دانشگاه به حساب می آید و باید مجموعه وزارت علوم و دانشگاه ها در همه کارکردهای مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری و فرهنگی بصورت یک کل به هم پیوسته بطور مستمر این نوع نگرش را مبنای کار و سیاست های خود قرار دهند.
وی افزود: باید بر طبق بایدها و آرمان ها از یک سو و رصد عدم قطعیت های محیطی و روندها و واقعیت ها و مقتضیات زمان و مکان از طرفی، تصویری روشن از آینده دانشگاه داشته باشیم و از پیش برای آینده آماده شویم.
این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: کارکردهای آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاه بعد از کرونا و با روندهای فناورانه و خصوصاً هوش مصنوعی به شدت گرفتار تغییر و تحول شده است و آن چه دراین میان می تواند پیشران سایر حوزه های آموزش عالی در آینده قرار گیرد، کار ویژه فرهنگی است. آن مفهومی از فرهنگ مدنظر است که در معنای اصیل خود، زمینه ساز تربیت و مسئولیت پذیری دانشگاهیان و مستلزم نوآوری و تعامل است نه معنای تقلیل یافته آنکه فقط در یک سری برنامه های تکراری یک سویه و عمدتا مناسبتی با مخاطبان محدود و مشخص خلاصه می شود.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: باتوجه به سیر تحول نظام دانشگاهی، فرهنگ نقش مهمی در آینده دانشگاه ایفا می کند و سایر اجزای آنرا تحت تأثیر قرار می دهد بدین سبب این مساله نیاز به توجه جدی دارد و بایستی در برنامه ریزی ها بصورت مبنایی و ذاتی مدنظر قرار گیرد نه حاشیه ای و پیوستی و در تضارب با سایر کارکردهای آموزش عالی به الگوهای پایدار و معنادار دست یافت و این نگاه با نگاه تمدنی مدنظر در گام دوم انقلاب اسلامی سازگار است.
تجلیل از ۸ استاد شریف برای تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی
هشت عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به عنوان برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی مورد تجلیل قرار گرفتند.
آیین تجلیل از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی در رشته های دانشگاهی، با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، مینایی دبیر ستاد هوش مصنوعی و شقایق حق جوی جوانمرد رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و تعدادی از استادان دانشگاه های سراسر کشور در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار و از ۵۰ طرح برگزیده در عرصه های فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم انسانی تجلیل شد. همین طور از ۸ استاد دانشگاه شریف در چهار حوزه؛ گروه فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم انسانی تجلیل شد.
با اعلام هیات داوران در گروه فنی و مهندسی؛ از سیدمحمدعلی امامی با طرح«سیستم های کنترل هوشمند برای مهندسی هوافضا»، زهرا امینی با طرح «حمل و نقل هوشمند»، سعید خدایگان با طرح«یادگیری ماشین کاربردی در مهندسی مکانیک» و علیرضا طاهری با طرح «رباتیک اجتماعی شناختی»، تقدیر گردید.
همچنین در گروه علوم پایه کشاورزی؛ از هادی پرستارشهری با طرح «کاربرد هوش مصنوعی در شیمی» و صادق رئیسی با طرح«یادگیری ماشین در فیزیک» و در گروه علوم پزشکی از عمادالدین فاطمی زاده با طرح«پردازش و تحلیل هوشمند تصاویر پزشکی» و در گروه علوم انسانی از سیدایمان میرعمادی با طرح «هوش مصنوعی؛ نوآوری و جامعه»، تجیل شد.
شکایت ۴۵۸ متقاضی هیات علمی و تأیید ۳۷۵ نفر طی ۳۰ ماه
رئیس هیات عالی جذب اعضاء هیات علمی شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز نشستی با خبرنگاران داشت و طی آن گزارشی از فعالیت این هیات داد و اظهار داشت: از شکایت ۴۵۸ متقاضی عضو هیات علمی دانشگاه ها و پذیرش ۳۷۵ نفر از آنها طی ۳۰ ماه اخیر آگاهی داد.
محمدعلی کی نژاد در نشستی با خبرنگاران در محل دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی به تشریح گزارش عملکرد هیات عالی جذب اعضاء هیات علمی شورایعالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا، جذب اساتید مجرب و ذی صلاح را برای این شورا بسیار مهم خواند.
وی در ادامه ضمن اشاره به حضور ۱۶ هزار نفر در فراخوان جذب اساتید در طول ۳۰ ماه اخیر اشاره کرد: تعداد ۴۵۸ پرونده شکایت از طرف متقاضیان جذب هیات علمی در شورایعالی جذب بررسی گردید که شکایت ۳۷۵ نفر از آنها با ارائه اسناد و مدارک که درخواست ماده ۱۵ را داشته اند؛ قبول شد و برای تدریس پذیرفته شدند.
کی نژاد نپذیرفتن دیگر شکایت ها از طرف این شورا را به دلایلی همچون نداشتن صلاحیت عمومی، ضعف علمی و معدل پایین تر از شرایط جذب همین طور سن بالاتر از شرایط جذب، مرتبط دانست.
رئیس هیات عالی جذب اعضاء هیات علمی در ادامه اظهار داشت: حالا بالاتر از ۱۵۰ هیات اجرائی در وزارتخانه های علوم و بهداشت و همین طور در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان مشغول به فعالیت هستند و در برخی از استان نیز هیات اجرائی فعال است.
گزارش کامل این جلسه را اینجا بخوانید.
ارتقای ۵۴ رتبه ای دانشگاه تهران در رتبه بندی یو. اس. نیوز
بر اساس ویرایش جدید رتبه بندی بهترین دانشگاه های جهان از طرف مؤسسه یو اس نیوز، دانشگاه تهران با ۵۴ رتبه بهبود نسبت به سال گذشته، در جایگاه ۲۷۵ جهان قرار گرفت. مؤسسه یو. اس. نیوز از ۱۳ سنجه کلیدی؛ شامل آوازه جهانی پژوهشی، آوازه منطقه ای پژوهشی، شمار انتشارات، کتاب ها، همایش ها، تأثیر استنادی تعدیل شده، شمار همه استنادها، شمار انتشارات در بین ۱۰ درصد انتشارات با کیفیت، نسبت انتشارات در بین ۱۰ درصد انتشارات با کیفیت، شمار همکاری جهانی [نسب به کشور]، شمار همکاری جهانی، شمار مقاله های پراستناد در بین یک درصد انتشارات با کیفیت، و نسبت مقاله های پراستناد در بین یک درصد انتشارات با کیفیت برای ارزیابی مؤسسه ها بهره می گیرد.
بر اساس ویرایش منتشرشده این نظام رتبه بندی در آبان ۱۴۰۰، دانشگاه تهران دارای رتبه ۳۵۳ بود که حالا رتبه این دانشگاه به ۲۷۵ رسیده است. جایگاه دانشگاه تهران در سه سال قبل با صعود مستمر، ۷۸ پله بهبود پیدا کرده است. بدین سبب دانشگاه تهران در یک بازه سه ساله (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳) توانست از جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر، به جمع ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا راه یابد.
ضرورت بازبینی در برنامه های آموزشی برای ایجاد تحول
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در نشست شهریور مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی ضمن اشاره به کاهش تولیدات علمی و تغییر در سطح رتبه بندی های دانشگاه ها در جهان همین طور افول کارها و مطالعات صنعتی اظهار داشت: امروز نیاز به بازبینی در برنامه های آموزشی برای ایجاد تحول هستیم تا ایران بتواند جایگاه خودرا در دنیا حفظ کند.
علیرضا رهایی در این جلسه ضمن اشاره به این که شروع سال تحصیلی اشاره کرد: بااینکه توقفی در فعالیتهای علمی در فصول مختلف نیست. پس از ایام تابستان، فعالیتهای متفرقه و کاهش حضور دانشجویان، کارکنان و اساتید، شروع سال تحصیلی در شهریور و مهر روزهایی مبارک و شروع مجدد برای فعالیتهای علمی است.
وی افزود: ارزیابی فعالیتهای علمی در چند سال اخیر به ویژه پس از انتشار کرونا و حوادث پس از آن نشان هنده کاهش تولیدات علمی و تغییر وضعیت دانشگاه ها در سطح رتبه بندی های جهانی بود. کارها و مطالعات صنعتی نیز کاهش یافت؛ بدین سبب امروز نیاز به بازبینی در برنامه های آموزشی برای ایجاد تحول علمی در کشور داریم تا ایران بتواند جایگاه علمی شایسته خودرا در دنیا حفظ کند.
تمدید مهلت ثبت نام کارشناسی علمی کاربردی/ اعلام اصلاحات جدید دفترچه
قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه علمی کاربردی ضمن اشاره به اصلاحاتی در دفترچه دوره کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه اظهار داشت: مهلت ثبت نام در دوره های کارشناسی ناپیوسته تا جمعه پیش رو (۳۰ شهریور) تمدید گردید.
علی اصغر کشتکار با بیان این خبر اضافه کرد: مهلت ثبت نام در دوره های مهندسی فناوری و کارشناسی حرفه ای ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی مهرماه ۱۴۰۳ تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۳۰ شهریورماه تمدید گردید.
وی افزود: بمنظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبانی که تا حالا برای ثبت نام و انتخاب رشته اقدام نکرده اند، ترتیبی اتخاذ شده است که بتوانند در مهلت مقرر با مراجعه به پرتال اطلاع رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به آدرس ww.sanjesh.org و همین طور پرتال اطلاع رسانی دانشگاه جامع علمی کاربردی به آدرس www.uast.ac.ir بعد از مطالعه دفترچه راهنمای پذیرش، نسبت به ثبت نام و انتخاب رشته خود اقدام نمایند.
قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در خاتمه اظهار داشت: آن دسته از داوطلبانی که قبلاً نسبت به ثبت نام و انتخاب کدرشته محل های تحصیلی اقدام نموده اند، می توانند در صورت تمایل در مهلت تمدید شده، نسبت به مشاهده و ویرایش موارد قابل اصلاح و کدرشته محل های انتخابی خود اقدام نمایند.
طبق اعلام سازمان سنجش مهلت ثبت نام تا روز جمعه (۳۰ شهریور) تمدید گردید، همین طور داوطلبانی که قبل از این ثبت نام کرده اند تا ۳۰ شهریور مهلت دارند موارد قابل اصلاح همچون کدرشته محل های انتخابی خودرا انجام دهند.
منبع: كارت خوب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب