معاون دانشگاه خوارزمی:
نارضایتی اعضاء هیأت علمی، تهدیدی برای کیفیت آموزش و پژوهش است
به گزارش کارت خوب، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی گفت: بدون بهبود وضعیت معیشت اعضاء هیأت علمی ایجاد تحول در آموزش عالی ممکن نیست.
به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه خوارزمی، کیانوش زهراکار در خصوص ضرورت پرداختن به بهبود وضعیت معیشتی اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها اظهار داشت: در عرصه آموزش عالی و اعضاء هیأت علمی دانشگاه با چند واقعیت مواجه هستیم؛ اول این که نظام آموزش عالی ما جهت پاسخگویی اثربخش به نیازهای جامعه و نقش آفرینی چشم گیر در عرصه توسعه و پیشرفت جامعه نیاز جدی به تحول و بهبود کیفیت آموزشی و پژوهشی دارد.
وی اضافه کرد: دوم این که ایجاد این تحول به میزان زیادی به وجود اعضاء هیأت علمی وابسته است که از سطح رضامندی متوسط به بالا برخوردار باشند. سوم این که در کنار سایر عوامل اجتماعی، وضعیت معیشت اعضاء هیأت علمی در رضامندی آنها نقش اساسی دارد. چهارم این که وضعیت معیشت فعلی اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها در وضعیت مناسبی قرار ندارد. نتیجه این که بدون بهبود وضعیت معیشت اعضاء هیأت علمی ایجاد تحول در آموزش عالی امری دور از ذهن است.
کیانوش زهراکار اظهار داشت: فردی که تمام سالیان مفید عمر خودرا پای تحصیل و کسب تخصص و استخدام در دانشگاه گذاشته است؛ وقتی داده ها و ستاده های خودرا بصورت مستقل یا در مقایسه با سایر مشاغل جامعه مورد بررسی قرار می دهد احساس نارضایتی می کند. این احساس نارضایتی روی تعهد و احساس تعلق او به دانشگاه و پرداختنِ باکیفیت به آموزش و پژوهش تاثیر منفی گذاشته و موجب می شود استادی که باید پنج روز در هفته از بامداد تا عصر در دانشگاه حضور فعال و تمام وقت داشته باشد حضورش را به حداقل می رساند و عمده وقت خودرا صرف کسب درآمد بیرون از دانشگاه می کند.
وی افزود: البته این خصوصاً در مورد اساتید جوانی صدق می کند که هم با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجهند و هم امکان راه اندازی کسب و کار متناسب با تخصص خودرا بیرون از دانشگاه دارند. برای این اساتید کار در دانشگاه اولویت اول ندارد و این یعنی لطمه جدی به حوزه آموزش و پژوهش در دانشگاه.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: می دانیم بهرحال وضعیت اقتصادی جامعه و بسیاری مشاغل به دلیلهای مختلف همچون تحریم های ظالمانه مناسب نمی باشد و همه باید با صبر و تاب آوری کمک نماییم تا کشور از این پیچ سخت به سلامت عبور کند ولی انتظار داریم با عنایت به نقش بنیادینی که مقامات عالی رتبه کشور همچون مقام معظم رهبری و ریاست جمهور به درستی برای دانشگاه ها جهت بسترسازی توسعه کشور قائل هستند دولت درباب بهبود وضعیت معیشتی اعضاء هیأت علمی در قالب افزایش حقوق، برنامه ریزی تسهیلات مناسب برای تامین مسکن و غیره اقدامات جدی انجام دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب