انعقاد قرارداد با 13 دانشگاه کشور برای تقویت نیروی انسانی حوزه هوش مصنوعی
به گزارش کارت خوب، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان از انعقاد قرارداد با ۱۳ دانشگاه کشور برای حمایت و تقویت نیروی انسانی در حوزه هوش مصنوعی اطلاع داد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، حسین افشین شامگاه چهارشنبه اول اسفند در حاشیه افتتاح و بهره برداری از اولین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) با هدف توسعه فناوری های پیشرفته و بهینه سازی مدیریت نیروگاه های برق توسط گروه انرژی پاسارگاد و شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد، برنامه تعریف شده توسط معاون علمی به منظور تقویت انسانی حوزه هوش مصنوعی در دانشگاه ها را بسیار مهم و اثربخش خواند.
وی ضمن اشاره به طرح دستیار هوش مصنوعی و قرارداد معاونت علمی با ۱۳ دانشگاه کشور برای تقویت نیروی انسانی وزارت خانه ها، اضافه کرد: بر طبق این طرح هر دانشگاهی یک یا دو وزارت خانه را در حوزه هوش مصنوعی راهبری خواهد نمود.
افشین با انتقاد از برخی صحبت ها بر مبنای اختصاص بودجه هزاران میلیاردی معاونت علمی به دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: کل رقم حمایتی ما از دانشگاه برای راهبری یک وزارت خانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیاردتومان و دو وزارت خانه حدود ۳۰ میلیاردتومان است.
وی با ذکر مثالی به قرارداد دانشگاه خواجه نصیراشاره کرد و اضافه کرد: رقم قرارداد این دانشگاه با دو مجموعه وزارت ورزش و سازمان حفاظت محیط زیست نزدیک ۳۰ میلیارد تومان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه ضمن اشاره به فعالیت بسیار پایین دانش بنیان ها در حوزه هوش مصنوعی، یکی از دلائل اصلی پشتیبانی از توانمندسازی نیروی انسانی در این عرصه را افزایش دانش بنیان های هوش مصنوعی اعلام نمود.
وی با تکیه بر اینکه، بهترین جا برای پرورش و پشتیبانی از نیروی انسانی متخصص هوش مصنوعی دانشگاه ها هستند، اطمینان داد که تعداد طرح های مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور سال آینده حداقل پنج برابر سال جاری خواهد بود.
وی همینطور اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا در حوزه هوش مصنوعی به شکل اصولی و علمی، مانند الگوهای جهانی پیش برویم.
وی افزود: ما تلاش کردیم سنگ بنای اولیه ای را در این حوزه بگذاریم که سکویی ملی داشته باشیم که برای این منظور، طرح هایی را در چارچوب متن باز طراحی کردیم و حالا نیاز داریم که همه توان کشور و شرکتهای دانش بنیان وارد میدان شوند تا ایده های نو در لایه پایین که سکوی ما است، توسعه دهند.
افشین افزود: به تازگی فراخوانی برای شرکتهای دانش بنیان منتشر نموده ایم تا شرکتهای توانمند در حوزه هوش مصنوعی که تجربه زبان برنامه نویسی در سطح سکو دارند بیایند.
وی اظهار داشت: قسمت بالاتر این سکو بازارگاه است که در حوزه های مختلفی مانند بازارگاه انرژی، سلامت، تأمین اجتماعی و بیمه، فراخوان زدیم که دانش بنیان ها طرح های مبتنی بر هوش مصنوعی عرضه کنند و معاونت حمایت می کند.
وی اضافه کرد: هدف اینست که این طرحها به شکل متن باز عرضه شوند، چون که می خواهیم تمامی مدلها و کدها برای عموم در دسترس باشد. این دو سطح را حاکمیت هزینه می دهد، چونکه این دو لایه قابل تحریم هستند.
افشین همینطور توضیح داد: مرحله بعدی توسعه این طرحها، بهبود زیرساخت های پردازشی همچون جی پی یو است و اظهار داشت: بعد از تکمیل این زیرساخت ها، مدلهای تجاری برای کسب وکارهای کوچک و متوسط راه اندازی می شود تا بتوانند به سادگی از هوش مصنوعی استفاده نمایند.
معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: شرکت ها و دانشگاه ها می توانند مدلهای جدیدی عرضه کنند که مصرف پردازشی را کاهش داده و هزینه های محاسباتی را پایین بیاورند. برای این کار هم جوایزی درنظر گرفته ایم تا خلاقیت و نوآوری را تشویق نماییم.
افشین تاکید کرد که هوش مصنوعی مانند یک موجود زنده است که باید به صورت مداوم بروزرسانی شود و در این راه، مشارکت فعال همه بخش های کشور ضروریست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: هدف ما اینست که بتوانیم تحرکات جدی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد نماییم و نیروی انسانی متخصص و کارآمد در این عرصه تربیت نماییم. هم اکنون تعداد شرکتهای فعال در این حوزه بسیار محدود است و دلیل اصلی این کمبود، نبود نیروی انسانی کافی در دانشگاه ها است.
افشین ضمن اشاره به اهمیت آموزش و پروژه های هوش مصنوعی در دانشگاه ها، اضافه کرد: ما باید در دانشگاه ها تدریس تخصصی در حوزه هوش مصنوعی را گسترش دهیم و طرحهای علمی تعریف نماییم تا انگیزه و رغبت در دانشجویان و محققان ایجاد شود.
وی افزود: مطمئن باشید، سال آینده تعداد طرحهایی که از دانشگاه ها به محصول هوش مصنوعی تبدیل می شود، پنج برابر خواهد شد.
وی به مقایسه وضعیت ایران با پیشرفت های جهانی در این حوزه اشاره نمود و اظهار داشت: دنیا از سال ۲۰۱۰ این مسیر را شروع کرده و ما حالا در شروع راه قرار داریم. بنابراین باید نمونه های واقعی و قابل تکثیر از طرحهای هوش مصنوعی ایجاد نماییم تا این تحولات در سطح کشور به جریان بیفتد.
افشین در ادامه به اهمیت جسارت مدیران در پذیرش و اجرای تکنولوژی های جدید اشاره نمود و بیان داشت: در سیستم های سنتی، مدیران جسور باید وارد عمل شوند. بعنوان مثال اگر به یک پتروشیمی بگوییم که می خواهیم از فناوری هوش مصنوعی استفاده نماییم، خیلی از آنها امکان دارد به علل مختلف از این کار امتناع کنند اما ما نیاز داریم تا از سیستم های قدیمی حمایت نماییم و جسارت را در میان مدیران و متخصصان ایجاد نماییم.
معاون علمی رئیس جمهور همینطور تصریح کرد که معاونت علمی از شرکتهای نوپا و فناور حمایت می کند و ما به این شرکت ها الگوهای حمایتی عرضه می دهیم و هرگونه ریسک یا مشکلی را که امکان دارد در راه پیش آید، بیمه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ما درحال هماهنگی با مراکز همکاری و افراد مؤثر در حوزه هوش مصنوعی هستیم و برای رشد سریع و نمایی این فناوری در کشور تمام تلاش خویش را می نماییم. از مردم و مدیران خواستاریم که به این مسیر بپیوندند و کمک کنند تا ایران در این عرصه پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشد.
افشین تصریح کرد که باید به توسعه هوش مصنوعی در دانشگاه ها توجه بیشتری شود و از راه تدریس، تعریف طرحهای هوش مصنوعی و ایجاد رغبت در بین دانشجویان، این حوزه گسترش پیدا کند
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، اولین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) با هدف توسعه فناوری های پیشرفته و بهینه سازی مدیریت نیروگاه های برق توسط گروه انرژی پاسارگاد و شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد با حضور معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به بهره برداری رسید.
منبع: كارت خوب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب