عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت وگو با كارت خوب؛

راهکار رفع ناترازی انرژی توسعه نیروگاه ها و بهینه سازی مصرف است

راهکار رفع ناترازی انرژی توسعه نیروگاه ها و بهینه سازی مصرف است

کارت خوب: به گزارش کارت خوب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: بهترین راهکار برای رفع ناترازی انرژی، توسعه و ساخت نیروگاه ها، بهینه سازی مصرف و توجه به انرژی تجدیدپذیر است.


علی بخش کسائیان روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا ضمن اشاره به این که انرژی تجدیدپذیر شامل انرژی آب، خورشید، باد، برق آبی، امواج و دیگر موارد است، عنوان کرد: ظرفیت انرژی خورشیدی در کشور نسبت به سایر انرژی ها بالا است و میتوان اظهار داشت که انرژی خورشیدی در کشور رتبه نخست را دارد.
وی افزود: اگر حدود یک ساعت و نیم انرژی خورشیدی به برق تبدیل گردد برابر یک سال مصرف انرژی در جهان خواهد بود.
استاد دانشگاه تهران افزود: جایگاه ایران در زمینه استفاده از انرژی تجدیدپذیر از متوسط جهانی چندان پایین نیست اما در مقایسه با کشورهای همسایه چون عربستان خیلی عقب هستیم.
۷۰۰ مگاوات انرژی برق تولیدی از انرژی تجدیدپذیر است
کسائیان با اشاره به اینکه مصرف انرژی برق کشور هم اینک بیشتر از ۸۰ هزار مگاوات است، اظهار داشت: این در شرایطی است که ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر در ایران به ۲ هزار مگاوات هم نمی رسد و حدود ۷۰۰ مگاوات انرژی برق از انرژی تجدیدپذیر است در حالیکه کشور ما در کمربند انرژی خورشیدی قراردارد و حتی در تولید انرژی باد هم ظرفیت بالایی داریم اما آنگونه که شایسته است نتوانستیم از این انرژی ها استفاده نماییم.
وی خاطرنشان کرد: ما می توانیم انرژی فسیلی را کنار بگذاریم و ۸۰ تا ۹۰ هزار مگاوات برق مصرفی خویش را از انرژی تجدیدپذیر تأمین نماییم و باید بگویم که شرایط این کار هم در کشور فراهم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادآورشد: طبق محاسبات و بررسی های انجام شده اگر پنل های خورشیدی را در استان مرکزی نصب نماییم می تواند پنج برابر انرژی مصرفی کشور به ما برق بدهد اما ما از ظرفیت استفاده از این منابع غافل بوده و فکر نمی کردیم که روزی با مشکل ناترازی انرژی مواجه شویم.
انرژی یارانه ای باعث غفلت از انرژی های تجدیدپذیر شد
کسائیان علت غفلت از استفاده از انرژی تجدیدپذیر را یارانه ای بودن قیمت انرژی در ایران دانست و اظهار داشت: در سالهای گذشته ما افزایش قیمت انرژی نداشتیم و کسی به فکر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نبود اما هم اینک مبحث ناترازی انرژی را پیش رو داریم که صنعت و جامعه را تهدید می کند و این سبب شده که به فکر استفاده از انرژی تجدیدپذیر باشیم.
وی اضافه کرد: دیگر مانع استفاده از انرژی تجدیدپذیر اینست که قیمت حامل های انرژی متغیر است و قیمت ثابتی ندارد. یک قیمت برای انرژی دولتی داریم، یک قیمت برای انرژی صنعت و قیمتی هم برای انرژی سوبسیدی داریم و بخش خصوصی نمی تواند در این بخش سرمایه گذاری کند و نمی توانیم به سرمایه گذار اطمینان دهیم که سرمایه وی حفظ خواهد شد. برای نمونه در قراردادهای ریالی در صورت افت ریال تضمینی برای سرمایه گذاری فرد وجود ندارد.
کسائیان اظهار داشت: مانع دیگر استفاده از انرژی تجدیدپذیر اینست که دولت ها برای بهرمندی از انرژی تجدیدپذیر توجیه نیستند و نمی توانند از این انرژی حمایت کنند.
وی تصریح کرد: در برنامه سند چشم انداز هم توجهی به انرژی تجدیدپذیر نشده است و اراده ای برای توسعه این انرژی وجود ندارد و آن طور که شایسته است به انرژی خورشیدی، باد و دیگر انرژی های تجدیدپذیر توجه نشده است.
توسعه انرژی تجدیدپذیر وابسته به نظام دولتی هر کشور است
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: توسعه انرژی تجدیدپذیر در هر کشور وابسته به نظام دولتی آن کشور است و اگر حمایتی از نظام دولتی انجام نشود توفیقی در بهره مندی از انرژی تجدیدپذیر به دست نمی آید.
کسائیان درزمینه تحقیقات انجام شده در باب انرژی تجدیدپذیر اظهار داشت: تحقیقات زیادی در دانشگاه تهران انجام دادیم برای نمونه طرح توسعه دودکش خورشیدی را به پژوهشگاه نیرو انجام دادیم و قرارداد ریالی در این حوزه منعقد گردید. با افت قیمت ریال در دوره انجام پروژه سودی که ما کسب کردیم ۱۰ میلیون تومان بود و دیگر انگیزه ای برای ادامه کار نداشتیم و تنها ۲ فاز این طرح اجرایی شد.
وی افزود: به تازگی هم یکی از سازمان ها خواهان طرح های کلان در انرژی تجدیدپذیر بود و بنده بهمراه یک تیم، پروپوزالی در این حوزه آماده و عرضه کردم اما طرح در مرحله داوری جزو اولویت ها قرار نگرفت و با وجود این که ما احساس وظیفه کرده بودیم اما کارمان هیچ نتیجه ای نداشت.
این استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که چه سفارش هایی برای مواجهه با ناترازی دارید؟ اظهار داشت: اولین سفارش من اینست که نیروگاه های موجود را توسعه دهیم و نیروگاه های جدید را در اولین فرصت راه اندازی نماییم.
کسائیان افزود: در مرحله بعد باید به شکل جدی بر مبحث استفاده از انرژی تجدیدپذیر و بطور دقیق تر انرژی بادی و خورشیدی ورود نماییم.
وی تصریح کرد: همینطور باید مبحث فرهنگ مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف را در اولویت قرار دهیم چونکه بهینه سازی مصرف مبحث مهمی است و باید دستگاه ها و تجهیزاتی را که به شکل بیهوده انرژی مصرف می کنند را کنار بگذاریم.



منبع:

1404/02/04
11:50:21
5.0 / 5
18
تگهای خبر: تجهیزات , تولید , دستگاه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کارت خوب

کارت ویزیت خوب