مدیر مخابرات منطقه مركزی:

حوزه اقتصاد سهم خویش را در توسعه حوزه ارتباطات پرداخت نمی کند

حوزه اقتصاد سهم خویش را در توسعه حوزه ارتباطات پرداخت نمی کند

به گزارش کارت خوب، مرکزی مدیر مخابرات منطقه مرکزی اظهار داشت: حوزه اقتصاد سهم خویش را برای توسعه به حوزه ارتباطات پرداخت نمی کند این در حالیست که در ۲۰ سال قبل سود زیادی از این حوزه برداشت کرده است.


علیرضا لطفی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: باوجود مشکلات جدی موجود در حوزه ارتباطات، استان مرکزی به لحاظ پایداری و توسعه شبکه ارتباطات و دسترسی های مورد نیاز برای مردم وضعیت مطلوبی دارد اما هنوز به آن چه مورد نیاز و ایده آل و لزوم است دست پیدا نکرده است.
وی با اشاره به اینکه کمتر از ۵ درصد روستاهای استان مرکزی فاقد شبکه اینترنت هستند اضافه کرد: در جهت رسیدن به ایده آل و مطلوب، بخشی از کار در ارتباط با مخابرات و بخشی در ارتباط با سیاست گذاران این حوزه است. باوجود این که سرمایه گذاری در حوزه ارتباطات خوب و با درآمد بالا است اما در کشور ما به علت سیاستگذاری های نادرست بخصوص در دهه اخیر این شرایط مثبت نبوده و درآمد با هزینه همخوانی ندارند و همین مساله سبب شده رشد توسعه مورد نظر در این عرصه ایجاد نشود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه ارتباطات نه تنها دولت نباید سهمی برداشت کند بلکه باید در این عرصه هزینه هم انجام دهد اما در کشور این روند برعکس بوده و دولت برداشت زیادی از این حوزه انجام می دهد. نگاه سیاست گذاران کلان شامل مجلس و دولت به این حوزه مناسب نمی باشد.
لطفی افزود: نخستین عاملی که سبب می شود سرمایه گذاری ها در این عرصه به سود نرسد همین برداشت دولت می باشد. در ۱۲ سال گذشته که شرکت مخابرات خصوصی شده، دولت حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان از این حوزه برداشت هزینه داشته که رقم بسیار بزرگی است.
وی ضمن اشاره به این که افرادی که از حوزه ارتباطات منتفع می شوند سهم خویش را پرداخت نمی کنند اظهار داشت: حوزه اقتصاد سهم خویش را برای توسعه به حوزه ارتباطات پرداخت نمی کند این در حالیست که در ۲۰ سال قبل سود زیادی از این حوزه برداشت کرده است.
لطفی ضمن اشاره به پایین بودن تعرفه اضافه کرد: فناوری و اطلاعات زیرساخت سایر بخش ها است و باید این حوزه متناسب با سایر حوزه ها رشد پیدا کند، هزینه ها در این بخش، دلاری و درآمدها ریالی است و همخوانی لازم در این حوزه وجود ندارد.
وی افزود: گله مندی که در این عرصه وجود دارد اینست که ۱۸ سال است تعرفه های تلفن ثابت افزایش پیدا نکرده و این مهم سبب ایجاد چالش های زیادی هم در درون سازمان و هم بیرون از سازمان برای مخابرات شده است.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی افزود: تعرفه بابت نگهداری خطوط در اراک ۱۵ هزار تومان و سایر شهرها ۱۰ هزار تومان در یک ماه ارزیابی شده که رقم بسیار ناچیزی است در صورتی که هزینه برق و نگهداری به ازای هر یک خط تلفن ۲۵ هزار تومان است و هزینه بهسازی شبکه هم بالا است.
وی افزود: بخش زیرساختی ارتباطات کشورهای پیشرفته و بزرگ زیر پوشش نهادهای امنیتی است چونکه این زیرساخت را محرمانه و مهم تلقی می کنند و اعتقاد دارند که اختلال در این عرصه سبب بروز مشکل در سایر حوزه ها می شود بنابراین نیازمند امنیت بالایی است.
لطفی افزود: درآمد یک خط اینترنت در کشوری همچون ونزوئلا که اقتصادی خوبی هم ندارد در حدود ۱۰۰ برابر ایران است، روسیه، چین و کره جنوبی هم همچون کشورهایی هستند که حوزه ارتباطات آنها قابل مقایسه با ایران نیست، امنیت شبکه و زیرساخت های ارتباطات که رکن بسیار مهمی در حفظ امنیت کشور است هم برای آنها بسیار مهم و مورد توجه است و در این عرصه هزینه و اقدام می کنند.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی در ادامه افزود: یکی از اشکالات در کشور سیستم توزیع است که توسعه زیرساخت ارتباطات می تواند در این عرصه تأثیر بسزایی داشته باشد؛ کمک کردن در این عرصه کمک به تمامی حوزه ها است.
وی افزود: در حوزه فناوری نیز، کارهایی که انجام می دهیم همانند همان اتفاقاتی است که در دنیا صورت می گیرد بعنوان مثال اگر به سمت فیبر نوری حرکت کرده ایم سایر کشورها هم در همین بستر ورود کرده اند، اما به جهت عدم سیاستگذاری های درست نارسایی ها در این عرصه در کشور ما دیده می شود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی اضافه کرد: در دهه ۸۰ در حوزه فعالیتهای دانش بنیان سرمایه گذاری خوبی صورت گرفت اما متاسفانه به دلیل نبود هزینه و اعتبار جهت خرید یا سرمایه گذاری، نتوانستیم با خرید دستاوردهای دانش بنیان از شرکتهای فعال در این عرصه حمایت نماییم. در دهه ۸۰ متناسب با شرایط حال همان روز اتفاقات مثبتی رخ داد اما متاسفانه به جهت عدم پشتیبانی و حمایت و نبود نقدینگی در این عرصه آسیب زیادی به حوزه اقدامات دانش بنیان وارد و این روند به شکلی متوقف گردید.
لطفی ضمن اشاره به حوزه فیبر نوری تصریح کرد: در این عرصه در عمده موارد تولید کننده و در بعضی اوقات واردکننده هم هستیم، مخابرات صرفاً از نوع ایرانی فیبر نوری استفاده می نماید که البته این حوزه هم وابسته به دلار بوده و هزینه های زیادی را به همراه دارد.
او همینطور در ارتباط با سرقت زیرساخت ها بعنوان یکی از اشکالات این حوزه تصریح کرد: میزان سرقت زیرساخت ها در استان مرکزی در مقایسه با کشور در حد متوسط قرار دارد. منابع موجود ما برای پیشگیری از این سرقت ها پاسخگو نیستند چونکه باید به اندازه ۴ برابر نیروهای موجود نیرو در حوزه نگهداری و پیشگیری از سرقت ها فعالیت کنند.
لطفی افزود: در ۳ سال گذشته سرقت به سمت شبکه های خانگی سوق پیدا کرده بطوریکه هر شب حدود ۲۰۰ خط تلفن خانگی در استان سرقت می شود که در این راستای پیشگیری از این سرقت ها نیاز است مردم باید در حوزه نگهداری همکاری لازم را داشته باشند.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی خاطرنشان کرد: در شهر صنعتی اراک طی ۲ سال قبل بیشتر از ۴ میلیارد تومان خسارت ناشی از سرقت وارد شده است.
لطفی افزود: تبدیل شبکه به فیبر نوری سبب کاهش سرقت ها می شود اما تبدیل تمام شبکه به فیبر زمان بر است و نمی توان ظرف ۵ سال این را انجام داد.
وی با تکیه بر این که فرصت ها در کنار تهدید ها رخ می دهد اظهار داشت: باوجود وجود امکانات خیلی کم، اما با استفاده از اعتبارات و ظرفیتهای موجود، در ۲ ماه اخیر بیشتر از ۱۰۰ کیلومتر شبکه فیبر با هزینه کرد ۴۰۰ میلیون تومان به ازای هر کیلومتر در شهرهای استان مرکزی توسعه پیدا کرده و هزینه آن از محل فروش تجهیزات و کابل های قدیمی تأمین شده است. امیدواریم در ۷ سال آینده شبکه مسی جمع آوری و فیبر جایگزین این شبکه ها شود.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی بیان نمود: با عنایت به این که در گذشته توسعه شبکه سالانه کمتر از ۵ کیلومتر بوده اقدام انجام شده طی ۲ ماه اخیر قابل توجه و مرهون همکاری مدیران استان و شهرداری و... بوده است.
لطفی ضمن اشاره به ضرورت آگاه سازی مردم و اطلاع رسانی در این حوزه اضافه کرد: این مهم در کنار سایر کارها انجام شده و روابط عمومی مجموعه در این عرصه فعالیت خوبی داشته است.
وی تصریح کرد: از طرفی مدیران باید بدانند ورود به فناوری اطلاعات تغییرات بنیادین خوبی بوجود می آورد ولی متاسفانه نگاه مسئولین به ارتباطات تنها در حد یک خط تلفن است که این نگاه باید توسعه یابد، در این خصوص جلسات زیادی با مدیران مختلف برگزار شده است.
لطفی اضافه کرد: تمام دارایی هر کشور شبکه ملی اطلاعات است ولی این مفهوم بشکلی ناجوانمردانه در این کشور ترور شده است و مردم فکر می کنند ما می خواهیم با راه اندازی این شبکه آنها را محدود نماییم، در حالیکه این گونه نیست، در واقع خط قرمز تمام کشورها اینست که داده های آنها در بستر اینترنت منتشر نشود چونکه دسترسی دیگران به این اطلاعات برای امنیت کشور خطرآفرین است.
وی با تکیه بر این که مجلس باید به شبکه ملی اطلاعات توجه ویژه داشته باشد اظهار داشت: ورود مجلس به این حوزه ضعیف است که این نگاه باید تقویت شود. مخابرات جایگاه ویژه ای در ارتباطات دارد و این جایگاه قابل جایگزینی نیست.



1402/03/10
09:23:55
5.0 / 5
398
تگهای خبر: اقتصاد , امنیت , اینترنت , پرداخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کارت خوب

کارت ویزیت خوب