مدیرعامل بانك خون بندناف رویان:
بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه متعلق به ایران است
به گزارش کارت خوب، مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان ضمن اشاره به ذخیره سازی 230 هزار نمونه خون بندناف در کشور تصریح کرد: بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه متعلق به ایران است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، مرتضی ضرابی امروز (دوشنبه) به مناسبت روز جهانی خون بند ناف در نشست خبری «زخم پوش بیولوژیک و خدمات ذخیره سازی پالپ دندان» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکترکاظمی آشتیانی بنیان گذار پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و بنیانگذار تحقیقات سلول های بنیادی و بانک خون بندناف اظهارکرد: در طول دهه های گذشته کشورها به سلول های بنیادی خون بندناف توجه ویژه ای کرده اند و به سبب باارزش بودن این مساله یک روز به عنوان روز جهانی خون بندناف تعریف شده است.
وی اظهار داشت: شرکت فناوری بن یاخته های رویان در سال ۱۳۸۴ با هدف تامین سلول های بنیادی مورد نیاز مراکز پیوند افتتاح شد. این مجموعه اغلب با عنوان بانک خون بند ناف شناخته می شود و الان بانک جامع محصولات زیستی را در اختیار دارد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان افزود: این مجموعه فناور از بانک خون بند ناف به یک بانک جامع ذخایر زیستی تبدیل گشته که علاوه بر بانک خون بند ناف، بانک سلول بنیادی مغز استخوان، بانک سلول بنیادی خون محیطی، بانک سلول بنیادی غیرخونی بند ناف، بانک سلول های بنیادی پالپ دندان را نیز در اختیار دارد.
وی در توضیح سلول های بنیادی افزود: هرسلولی که دارای دو خاصیت یعنی قدرت خودنوزایی داشته باشد و بتواند به سایرسلول ها تمایز پیدا کند اصطلاحا سلول بنیادی گفته می شود. با این تعریف ما دونوع سلول مهم بنیادی در بدن داریم که یکی سلول های بنیادی خون ساز که سلول های خونی را تولید و بازسازی و سلول های بنیادی غیرخون ساز را به صورتی به وجود می آورد.
ذخیره سازی ۲۳۰ هزار نمونه خون بند ناف
ضرابی افزود: منابعی که از سلول های بنیادی خون ساز می شناسیم شامل خون محیطی، مغز و ا ستخوان و خون بندناف که بحث اصلی ما خون بندناف است که هر سه منبع در این شرکت امکان تامین آن وجود دارد و بافت بندناف، بافت چربی و پالپ دندان به عنوان مهم ترین منابع سلول های بنیادی غیر خونی شناخته می شوند.
وی با اشاره به موفقیت شرکت فناوری بن ساخته های رویان در برگزاری بانک هایی از سرم خون بندناف و پلاسمای خون بند ناف مورد استفاده در امور تحقیقاتی و درمانی، یکی از مهم ترین بانکهای شرکت فناوری بن یاخته رویان را همین طور بانک اطلاعاتی آنتی ژن لکوسیتی انسان/ HLA ذکر کرد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با اشاره به ذخیره سازی ۲۳۰ هزار نمونه خون بندناف درکشورمان تاکیدکرد: اکنون بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه متعلق به ایران است.
وی همین طور استفاده از سلول های بنیادی خون ساز را بر درمان برخی بیماریها همچون بیماران قلبی، فلج مغزی، اتیسم و سلول های بنیادی غیرخون ساز را برای درمان بیماریهای سرطان خون، تالاسمی، نقش سیستم ایمنی و کم خونی مادرزادی موثر دانست.
ضرابی با اشاره به بومی سازی دانش فنی بانک خون بندناف و موفقیت پژوهشگران کشور در دستیابی به منابع، امکان تمایز، استفاده تحقیقاتی و درمانی و نگهداری طولانی مدت بالاتر از ۲۰ ساله خون بندناف اضافه کرد: حالا حتی ذخایر خون بندناف برخی کشورهای همسایه و اروپایی را نیز در در اختیار داریم؛ طوریکه با انجام زایمان در این کشورها خون بندناف به ایران منتقل شده است.
وی از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، امارات، کانادا، انگلستان و عمان همچون کشورهایی نام برد که نمونه های خون بندناف آنها به ایران وارد شده است.
بند ناف زباله نیست
ضرابی اشاره کرد: سلول های بنیادی خون بندناف و ضمایم زایمانی باارزش هستند و نباید به عنوان زباله بیولوژیکی دور ریخته شوند، ذخیره این ضمایم زایمانی را جهت استفاده در عرصه پزشکی بسیار مهم دانست.
وی در توضیح بیشتر اضافه کرد: امروز می توانیم ضمایم و محصولات زایمانی و بافت هایی که پس از زایمان دور ریخته می شود؛ همچون خون بندناف، بافت بندناف، پرده جنینی، مایع جنینی و جفت را در پالایشگاه خون بندناف پالایش نماییم و این مساله جدید و بی نظیر است. تجربه ثابت کرده اینها زباله محسوب نمی شوند.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته رویان همین طور با اشاره به تولید اولین محصول پالایشگاه محصولات زایمانی اظهار داشت: پرده آمنیونیک به عنوان نخستین محصول پالایشگاه تولید شده و امکان عرضه آن فراهم گشته است. پیش بینی می نماییم بالاتر از ۲۰ محصول بتوانیم در پالایشگاه فرآوری نماییم.
ضرابی با اشاره به تولید پانسمان زخم از محصولات زایمانی نیز توضیح داد: این محصول تحت عنوان «امی کر» از خاصیت ترمیم و بازسازی بافت و زخم سوختگی و زخم جراحی برخوردار و اولین محصولی است که پروانه تولید و بهره برداری آن از وزارت بهداشت دریافت شده. همین طور به صورت یک پانسمان خشک در بسته بندی های مختلف اولین محصول پالایشگاه شمرده می شود.
وی با اشاره به مدت زمان نگهداری محصولات بانک خون بندناف اشاره کرد: حالا نمونه ها را می توان در دمای منفی ۱۹۶ به صورت نامحدود نگهداری کرد و طبق استانداردهای جهانی حداقل تا ۲۵ سال قابل نگهداری است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته رویان از برنامه این مجموعه و امضای تفاهم نامه جهت راه اندازی بانک خون بندناف در بعضی کشورهای همسایه بواسطه دستیابی به این دانش فنی آگاهی داد.
وی در رابطه با صرفه جویی ارزی ذخیره سازی سلول های بنیادی بندناف اشاره کرد: در صورت نبود نمونه سلول بنیادی مناسب با خاصیت های ژنتیکی یک بیمار برای پیوند در بانکهای داخلی کشورمان وزارت بهداشت باید برای تهیه هر نمونه سلول های بنیادی خون بندناف حدود ۴۰ هزار یورو پرداخت کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب