برگزیدگان دهمین جشنواره بومتن عرضه شدند
کارت خوب: مراسم اختتامیه دهمین جشنواره ملی بومتن با معرفی برگزیدگان در بخش های نقش تن پوش ویژه طراحی نقوش روی تی شرت و شال و روسری با موضوع منابع طبیعی و تاریخی ایران و طراحی لباس ویژه طراحی و اجرای پوشش اداری بانوان در خانه هنرمندان ایران اجرا شد.
به گزارش کارت خوب به نقل از خبرگزاری ایرنا از روابط عمومی دهمین جشنواره ملی «بومتن»، مراسم اختتامیه این رویداد با حضور کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مصطفی باقری خلیلی مدیرکل پشتیبانی فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسین اسکندری مشاور عالی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان اتحادیه پوشاک تهران و جمعی از داوران بخش های مختلف، اساتید، سخنرانان، مدرسان نشست ها و کارگاه های آموزشی جشنواره و تولیدکنندگان شاخص پوشاک کشور به میزبانی امین مختاری رییس جهاد دانشگاهی هنر و دبیر دهمین دوره جشنواره ملی «بومتن» با معرفی برگزیدگان، در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران انجام شد.
بومتن؛ کنشگری در راه پیشرفت فرهنگ پوشش توسط دانشجویان
رئیس جهاد دانشگاهی هنر و دبیر دهمین جشنواره ملی «بومتن» در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از این جریان فرهنگی اظهار داشت: دو رقمی شدن ادوار برگزاری رویداد «بومتن» نشانه یک دغدغه است، دغدغه ای که منجر به کنشگری نسل دانشجو برای هویت مندسازی فرهنگ پوشش شده است.
امین مختاری با اشاره به تمرکز این دوره بر پیشرفت کیفی آثار، پروسه داوری و انتخاب آثار را دقیق، سخت گیرانه و هدفمند ارزیابی کرد و اضافه کرد: تلاش شد تا فضای جشنواره، علاوه بر رقابت، بستری آموزشی و سازنده نیز برای شرکت کنندگان فراهم آورد.
دبیر دهمین جشنواره ملی «بومتن» ضمن تقدیر از مشارکت و همراهی هنرمندان، اساتید، داوران و دیگر دست اندرکاران، از حاضران دعوت کرد که با ارائه پیشنهادها و نقدهای سازنده، در پیشرفت کیفی دوره های آینده جشنواره سهیم باشند.
ضرورت بهره برداری راهبردی از ظرفیتهای بومی در صنعت پوشاک کشور
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز با تکیه بر اهمیت پوشاک به عنوان عنصری هویتی و تمدنی، ادامه برگزاری این رویداد را نشانه ای از انتخاب درست مساله و استمرار دغدغه مندی فرهنگی در جهاد دانشگاهی دانست.
کلانتر مهرجردی با اشاره به ادامه این جشنواره در بین تغییرات مدیریتی و ساختاری، آنرا نمونه ای موفق از ثبات در راه توسعه فرهنگی کشور مطرح کرد و اضافه کرد: طراحی مد و پوشاک، ظرفیتی راهبردی برای ایران بشمار می رود که می تواند علاوه بر پاسخ گویی به نیازهای داخلی، در سطح منطقه ای و بین المللی نیز الگوسازی کند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تقدیر از برگزارکنندگان، شرکت کنندگان و دست اندرکاران جشنواره، اظهار امیدواری کرد این مسیر با حمایت بیشتر نهادهای مسئول ادامه یابد و نقش فعال تری در پیوند میان دانشگاه، فرهنگ و صنعت ایفا کند.
آمادگی کامل برای پشتیبانی از تجاری سازی طرح های طراحان جوان
رئیس شورای هماهنگی صنوف پوشاک کشور و رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران نیز از کوشش های متولیان این رویداد فرهنگی و خصوصاً جهاد دانشگاهی هنر، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی نمود.
ابوالقاسم شیرازی با اشاره به کیفیت بالای آثار ارائه شده در نمایشگاه دهمین جشنواره ملی «بومتن» اضافه کرد: اتحادیه پوشاک تهران طی بالاتر از پانزده سال قبل در حوزه آموزش و پشتیبانی از طراحان جوان فعالیت مستمر داشته و فارغ التحصیلان رشته طراحی لباس از دانشگاه های مختلف با همکاری دستگاه های مرتبط به بازار معرفی می گردند.
وی بیان کرد: طراحانی که در جشنواره موفق به کسب رتبه می شوند، بصورت رایگان در دوره های آموزش تجاری سازی اتحادیه شرکت می کنند تا زمینه تولید انبوه و ورود به بازار برایشان فراهم گردد.
شیرازی همین طور اعلام نمود که بالاتر از ۱۰ هزار واحد تولیدی در تهران و بسیاری دیگر در شهرستان ها آماده همکاری با طراحان برای تبدیل ایده های نو به تولیدات تجاری هستند.
«بومتن» قدمی مؤثر در تقویت هویت فرهنگی دانشجویان است
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره ملی بومتن بر اهمیت نقش پوشاک به عنوان زبان بی کلام فرهنگ تاکید کرد.
مصطفی باقری خلیلی با اشاره به رسالت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در هدایت و جهت دهی به زیست فرهنگی و اجتماعی دانشجویان اظهارداشت: دانشگاه تنها محل آموزش نیست بلکه بستر ایجاد هویت، اندیشه و مسئولیت پذیری اجتماعی است.
باقری خلیلی اظهار داشت: در این جشنواره شاهد توجه جدی به مقوله سبک زندگی عفیفانه و هویت ایرانی - اسلامی بودیم که دو موفقیت مهم فرهنگی در عرصه طراحی لباس بشمار می رود.
همچنین با تقدیر از جهاد دانشگاهی هنر در برگزاری باکیفیت این رویداد ملی، اظهار امیدواری کرد که اینگونه برنامه های ریشه ای و فاخر در آینده با قوت بیشتری ادامه یابد.
در این مراسم، با معرفی برگزیدگان در دو بخش اصلی مسابقات؛ «نقش تن پوش» ویژه طراحی نقوش روی تی شرت و شال و روسری با موضوع «منابع طبیعی و تاریخی ایران» و مسابقه «طراحی لباس دیبا» ویژه طراحی و اجرای پوشش اداری بانوان (شامل ست مانتو، شلوار و مقنعه) دهمین دوره جشنواره ملی بومتن پایان یافت.
فراخوان دهمین جشنواره ملی «بومتن»، با اهدافی همچون انتقال مفاهیم و مؤلفه های فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی - اسلامی بوسیله پوشاک، بسترسازی برای حضور فعال هنرمندان و طراحان خلاق در صنعت مد و لباس کشور، شناسایی و پرورش استعدادهای نوظهور و ایجاد ارتباط مؤثر با صنعت برای تجاری سازی و تولید طرح های برگزیده، تدوین و ارائه شده بود.
از میان حدود پانصد اثر ارسال شده به دبیرخانه این رویداد، ۵۱ اثر در بخش رقابتی مسابقه نقش تن پوش به مرحله نمایشگاهی راه یافتند و نمایشگاه این آثار، از یکم تا سوم اردیبهشت، در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمد. همین طور یازده اثر برگزیده از بخش مسابقه طراحی لباس دیبا، که با حمایت و مشارکت برند آی تک تولید شده اند، در نمایشگاه «به توان هنر»، در نیمه اردیبهشت ماه به معرض نمایش گذاشته خواهند شد.
برگزیدگان رویداد
هیات داوران، برگزیدگان بخش های مختلف این رویداد را بدین شرح اظهار کرد:
برگزیدگان مسابقه دیبا
رتبه اول: فرنوش داوری
رتبه دوم: مهسا جوهری
رتبه سوم: فاطمه خلیلی
شایسته تقدیر: مریم نژادی جند
همچنین از مهشید نقیب، فاطمه خیرخواه، مبینا بنا و زهرا صدیقی به عنوان منتخبین راه یافته به مرحله غائی مسابقه دیبا نیز تجلیل شد.
برگزیدگان بخش نقش شال و روسری، مسابقه نقش تن پوش
رتبه اول: فاطمه داودآبادی
رتبه دوم: صالحه سیدزهتاب
رتبه سوم: زهرا رستمی
شایسته تقدیر: فاطمه دستاران
برگزیدگان بخش نقش تی شرت، مسابقه نقش تن پوش
رتبه اول: فاطمه دستاران
رتبه دوم: مبینا آخوندی
رتبه سوم: ستاره درخشش نیا
شایسته تقدیر: مریم پیری
در حاشیه این مراسم، از سخنرانان نشست های تخصصی جشنواره؛ شهرتاش رزمجو، مرضیه زارع، راضیه خیری پور، لیدا فتحی، شیرین افلاطونی، اکرم بایه، هانیه ابری، سمیه شیخی و سمیه موسوی تجلیل شد.
دهمین جشنواره ملی «بومتن» به دبیری امین مختاری به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی هنر و با حمایت و مشارکت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، اداره کل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه هنر، خانه هنرمندان ایران، اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران و با مشارکت برند آی تک، یکی از تولیدکنندگان شاخص حوزه پوشاک کشور انجام شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب