ترکیه هلپر

ثبت شرکت در ترکیه و انواع آن

ثبت شرکت در ترکیه و انواع آن

ثبت شرکت در ترکیه یکی از راه‌های مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت آن است و افراد زیادی از این طریق در ترکیه ساکن شده‌اند. شرکت‌ها در ترکیه انواع مختلفی دارند و ثبت هر یک از آن‌ها نتیجه متفاوتی دربر خواهد داشت.


ترکیه یکی از کشور‌هایی است که هرساله ایرانیان زیادی به آن مهاجرت می‌کنند.

 راه‌های زیادی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد و به دلیل نزدیکی به ایران و نداشتن پولی با ارزش بسیار بالا، یکی از بهترین مکان‌ها برای سکونت است.

مهاجرت به ترکیه نیز نیازمند اخذ اقامت آن است و بدون داشتن اقامت، امکان ماندن در آن وجود ندارد.

 ثبت شرکت در ترکیه یکی از راه‌های مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت آن است و افراد زیادی از این طریق در ترکیه ساکن شده‌اند. شرکت‌ها در ترکیه انواع مختلفی دارند و ثبت هر یک از آن‌ها نتیجه متفاوتی دربر خواهد داشت.

در این مقاله به بررسی جامع ثبت شرکت در ترکیه و  اخذ اقامت ترکیه از این طریق پرداخته شده است.

 

علت ثبت شرکت در ترکیه

ثبت کردن شرکت در ترکیه راهی برای دریافت اقامت این کشور است.

 به طور کلی دو نوع اقامت موقت و دائم وجود دارد.

سکونت در یک کشور نیازمند به داشتن اقامت است.

به عنوان مثال توریست‌هایی که در کشور ترکیه سکونت دارند، اقامتی سه ماهه دارند و بعد از سه ماه مجبور هستند تا ترکیه را ترک کنند. هر شخصی که به ترکیه سفر کند، از این اقامت توریستی بهره‌مند می‌شود.

 تمدید این اقامت و افزایش مدت زمان سکونت در ترکیه نیازمند اقداماتی است که ثبت شرکت جزئی از آن‌ها است.

با ثبت شرکت در ترکیه می‌توان اقامت توریستی را تمدید کرد و اقامتی موقت یا دائم از طرف دولت ترکیه دریافت نمود.

اقامت‌های توریستی در این کشور پس از سال ۲۰۲۰ برای اتباع غیر اروپایی تمدید نمی‌شوند و تمدید آن نیازمند سرمایه‌گذاری، تحصیل یا اشتغال در ترکیه است.

با ثبت شرکت در ترکیه می‌توان این اقامت را تمدید کرد و مدت زمان سکونت در ترکیه را افزایش داد.

ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان به دلیل تحریم‌های مختلفی که از سوی آمریکا اعمال شده است، سختی‌های بیشتری دارد.

همچنین افتتاح حساب بین المللی در ترکیه بزرگترین مزیت ثبت شرکت در ترکیه می باشد.

همچینن امکان اخذ شهروندی ترکیه  با ثبت شرکت نیز وجود دارد.

انواع شرکت‌های ترکیه

امکان ثبت شرکت‌های گوناگونی در ترکیه وجود دارد و ثبت هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خاصی دارد.

مراحل ثبت هر یک از این شرکت‌ها شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

برخی از آن‌ها برتری‌هایی نسبت به شرکت‌های دیگر داشته و ثبت این شرکت‌ها حتی در شرایطی می‌تواند پاسپورت ترکیه را به ارمغان بیاورد.

 گرفتن پاسپورت ترکیه باعث می‌شود تا شهروند این کشور محسوب شوید و بتوانید از خدمات مختلف موجود در آن بهره‌مند شوید.

هزینه ثبت شرکت در ترکیه بر اساس نوع شرکت تعیین می‌شود. برای ثبت هر یک از انواع مختلف شرکت‌ها، هزینه خاصی لازم است.

شرکت‌های لیمیتد

بیشترین میزان شرکت‌های ثبت شده در ترکیه از این نوع است. شرکت‌های لیمیتد یا شرکت‌های مسئولیت محدود، فرایند ثبت آسانی دارند و حتی با وجود یک سهامدار نیز قابل تأسیس و ثبت هستند.

به همین دلیل اکثر افراد با ثبت این نوع شرکت‌ها، اقامت ترکیه را دریافت می‌کنند.

 در شرکت‌های با مسئولیت محدود، میزان مسئولیت و سهم هر سهامدار بر اساس میزان سرمایه‌ای که برای تأسیس شرکت اختصاص داده است، تعیین می‌شود.

برای ثبت شرکت‌های لیمیتد در ترکیه حداقل ۱۰ هزار لیر ترکیه مورد نیاز است.

این میزان سرمایه باید تا ۲ سال پس از تأسیس شرکت به حساب آن واریز شود.

 ثبت این شرکت‌ها می‌تواند اقامتی چند ساله را برای تأسیس‌کننده به همراه داشته باشد.

همچنین تا زمانی که شرکت در ترکیه فعال بوده و به اقتصاد آن کمک کند، امکان تمدید این اقامت نیز وجود دارد. با گذشت زمان و رشد شرکت، می‌توان اقامت دائم ترکیه را نیز دریافت کرد. با این حال هر زمانی که سوددهی شرکت متوقف شده و تأثیر آن بر اقتصاد ترکیه از بین برود، امکان لغو این اقامت‌ها وجود دارد.

شرکت‌های آنونیم

شرکت‌های آنونیم یا همان شرکت‌های سهامی، در لیست محبوب‌ترین انواع شرکت‌های ترکیه در رده دوم جای گرفته‌اند. این شرکت‌ها امکان عرضه سهام در بورس را دارند و به همین دلیل می‌توانند نقش بسیار زیادی در رشد اقتصاد ترکیه داشته باشند. از این رو سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت‌های آنونیم در ترکیه نیز بیشتر بوده و حداقل سرمایه مورد نیاز ۵۰ هزار لیر ترکیه است. هدف از تأسیس و ثبت شرکت در ترکیه با توجه به نوع شرکت تعیین می‌شود. هدف ثبت این نوع از شرکت‌ها، رسیدن به هدف‌های اقتصادی بسیار بزرگ است. به همین دلیل مسئولیت و سختی اداره این شرکت‌ها بیشتر از انواع دیگر است.

شرکت‌های سازمانی

این شرکت‌ها که با سازمان‌های دولتی و غیردولتی ترکیه فعالیت می‌کنند، می‌توانند پاسپورت ترکیه را نیز با خود به همراه داشته باشند. با این حال دریافت پاسپورت نیاز به گذر زمان دارد و فرایند ساده‌ای نیست. شرکت‌های سازمانی بزرگ‌ترین نوع شرکت‌ها در ترکیه هستند و اهداف مختلفی مانند واردات، صادرات و تولید را دنبال می‌کنند. از این رو حداقل میزان سرمایه مورد نیاز برای ثبت این شرکت‌ها ۱۰۰ هزار لیر ترکیه است.

شرکت‌های کوپراتیو

شرکت‌های کوپراتیو که با نام شرکت‌های تعاونی نیز شناخته می‌شوند، محبوبیت زیادی ندارند. هدف از تأسیس این شرکت‌ها انجام امور مشارکتی است و تأسیس آن‌ها حداقل نیاز به ۷ عضو دارد. حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه از نوع کوپراتیو مشخص نبوده و می‌تواند بر اساس اساسنامه‌ای که در هر شرکت تنظیم می‌شود، متغیر باشد.

شرکت‌های کالکتیو

شرکت‌های کالکتیو یا جمعی، محبوبیت کمتری حتی نسبت به شرکت‌های کوپراتیو دارند. میزان سهم این شرکت‌ها بین شرکت‌های ثبت شد در ترکیه، کمتر از یک درصد است. تأسیس و ثبت این شرکت‌ها در ترکیه حداقل به دو شریک نیاز دارد.

شرکت‌های کوماندیت

این نوع از شرکت‌ها نیز محبوبیت بالایی نداشته و برای ثبت آن‌ها وجود حداقل دو شریک ضروری است. شریک‌های این شرکت مسئولیت‌های متفاوتی دارند. یکی از شریک‌ها که با عنوان شریک فعال شناخته می‌شود، مسئولیتی نامحدود دارد. شریک دیگر دارای مسئولیت محدود بوده و سهامش به اندازه سرمایه‌ای است که برای شرکت اختصاص داده است.

مراحل ثبت شرکت در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه مراحل گوناگونی دارد و انجام و گذراندن آن‌ها برای دریافت اقامت و ثبت رسمی شرکت ضروری است. برای ثبت شرکت در ترکیه اولین اقدام گرفتن یک کد مالیاتی برای مؤسس اصلی شرکت است که با مراجعه به اداره مالیات ترکیه انجام می‌شود. پس از این مرحله، نوبت به تأیید مدارک و اساسنامه‌های شرکت در اداره ثبت ترکیه می‌رسد. برای تأیید این مدارک، شرکت به صورت کامل بازرسی شده و تمام جزییات بررسی می‌شود. با گذراندن این مراحل یک کد ثبت در اختیار مؤسس قرار می‌گیرد و پس از آن شرکت به طور رسمی ثبت شده و فعالیت آن در کشور آغاز می‌شود.

هزینه ثبت شرکت در ترکیه

شرکت‌ها در ترکیه علاوه بر هزینه ثبت و تأسیس که برای هر شرکت متفاوت است، هزینه‌های ثابت ماهانه و سالانه‌ای نیز دارند. مالیات یکی از هزینه‌های ثابت است که باید به دولت پرداخت شود. همچنین اجاره دفتر و استخدام پرسنل نیز هزینه‌های خاصی دارند که به صورت ماهانه پرداخت می‌شوند. از این رو پس از ثبت شرکت نیز هزینه‌های مختلفی باید پرداخت شود. ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان به دلیل تحریم‌های گوناگون، کار سخت‌تری است و پرداخت این هزینه‌ها نیز می‌تواند تبدیل به یک مشکل اساسی شود.

ثبت شرکت در ترکیه با ترکیه هلپر

ترکیه هلپر شرکتی است که از سال ۱۳۹۵ در استانبول آغاز به کار کرده است و خدمات خود را به شهروندان مختلف جهان ارائه می‌دهد. ترکیه هلپر بزرگ‌ترین شرکت ارائه‌دهنده خدمات در زمینه مهاجرت است و هر ساله افراد زیادی از طریق این مؤسسه به ترکیه مهاجرت کرده و اقامت آن را دریافت می‌کنند. این شرکت در استانبول و تهران دفتر دارد و هدف فعالیت‌های آن رفع کردن نیاز‌های مختلف مهاجران ایرانی و خارجی به ترکیه است. برای دریافت انواع راهنمایی و مشاوره در خصوص ثبت شرکت در ترکیه می‌توانید به سایت ترکیه هلپر مراجعه نمایید.

 

1401/01/27
20:28:11
5.0 / 5
588
تگهای خبر: رپورتاژ , استخدام , اشتغال , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
کارت خوب

کارت ویزیت خوب