موسیقی در زندگی روزمره، بخش دوم

موسیقی چگونه بر رانندگی افراد اثر می گذارد؟

موسیقی چگونه بر رانندگی افراد اثر می گذارد؟

به گزارش کارت خوب، موسیقی بیشتر از هر هنر دیگری در مسافرت همراه می باشد. وقتی درحال رانندگی هستیم موسیقی می تواند عملکرد ما را بهبود بخشد یا تاثیر زیان باری داشته باشد. اینکه کدام یک از این ها در رابطه با ما صدق کند به نوع موسیقی، زمینه و خصوصیت های شخصی ما بستگی دارد. اگر به موسیقی تند و با صدای بلند گوش دهیم، شاید ترغیبمان کند که با سرعت بیشتری رانندگی نماییم اما اگر خسته باشیم، امکان دارد به حفظ تمرکزمان کمک نماید.


به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، پیش تر طی دو گزارش «موسیقی آرام چگونه جیب ما را خالی می کند؟» و «آیا زنان بیش از مردان برای بهتر شدن حال خود موسیقی گوش می دهند؟» به بحث اهمیت موسیقی در زندگی روزمره پرداخته و دریافته بودیم که «فروشگاه ها با ترفند استفاده از موسیقی آرامی می توانند مشتریان خودرا به خرید بیشتر تشویق کنند» و «زنان بیش از مردان برای نان در مقایسه با مردان به احتمال بیشتری از موسیقی برای سامان دادن به احوال و احساسات خود استفاده می کنند».
این دفعه اما به نقش موسیقی در کارهای روزمره و اوقات فراغت می پردازیم که در ادامه می توانید آنرا بخوانید.
موسیقی در نقش پشتیبان کارهای روزمره
شما هم احیانا وقتی درحال انجام دادن کارهای دیگر هستید، موسیقی گوش می کنید. بیشتر افراد همین طورند. وقتی در سفریم، کارهای خسته کننده جسمی (مثل کار منزل) و ذهنی (تکلیف وظایف روزمره کاری) را انجام می دهیم و در امتداد خود آن فعالیت بدنی موسیقی گوش می نماییم. موسیقی می تواند سبب انحراف حواس ما شود به ما انرژی دهد، موجبات تفریح و وقت گذرانی را فراهم آورد و برخی امور را تقویت کند.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم، موسیقی بیش از هر فعالیت دیگری با سفر هم راه است و حتی هنگام سفر با وسایل نقلیه عمومی، ما را از سایر مسافران جدا می کند، سبب گذران زمان می شود و ما را آماده می سازد تا به مقصدمان می رسیم، برای کارهای خود در وضع خوبی قرار داشته باشیم.
وقتی با امور فکری نسبتاً ساده ای مواجه می شویم، خیلی اوقات موسیقی پخش می نماییم، بطورمثال دانش آموزان اغلب موقع انجام دادن تکالیف خود موسیقی پخش می کنند. تأثیر موسیقی، مثل مورد رانندگی، به مجموعه ای از عوامل بستگی دارد که با هم در تعامل اند. امروزه الگوهایی ایجاد شدهاند که امکان درک بهتر این تأثیرات را فراهم می کنند. تصویر ۱.۴ چنین الگویی را به نمایش می گذارد. بطور کلی، وقتی موسیقی ملایم و آرامش بخش پخش می شود، مطالعه بهبود می یابد، هر چند اگر کار خسته کننده باشد، ممکنست برای حفظ تمرکز به موسیقی محرک تری نیاز باشد. اموری که متضمن حفظ طوطی وار مطالب اند خصوصاً بواسطه موسیقی مختل می شوند، بااینکه موسیقی می تواند به شکل ترفندی برای یادسپاری عمل کند، بطورمثال به طور معمول برای مساعدت با کودکان برای به خاطر سپردن الفبا از آهنگ استفاده می شود. در مواردی که کودکان نیازهای آموزشی خاصی دارند که متأثر از تمرکزند، موسیقی آرام بخش می تواند تأثیرات مثبتی در اجرای کار داشته باشد.
موسیقی همیشه نقش عمده ای در کارهای کاری ایفا کرده و از آن برای هماهنگ کردن حرکات، رفع کسالت، پرورش روحیه کار جمعی و سرعت بخشیدن به آهنگ کار استفاده شده است. امروزه آواز خواندن در حین کار در کشورهای توسعه یافته رواج خیلی کمتری دارد، اما موسیقی ضبط شده به گستردگی در محل کار فروشگاه ها، فرودگاه ها، رستوران ها و هتل ها پخش می شود. مصارف تجاری و صنعتی موسیقی صنایع عمده را می سازند. در محیط اداری، کسانی که به موسیقی انتخابی خود گوش می دهند مایل اند زمانی که امور روال عادی دارند تمرکز خودرا حفظ کنند و موسیقی ای که فرد در تنهایی خود گوش می دهد، می تواند تمرکز را ارتقا دهد، خستگی را رفع کند، از فشار روانی کاهش دهد و جلو سر و صدای مزاحم را بگیرد.
گوش دادن به موسیقی به منزله فعالیت اوقات فراغت
حضور در رخداد زنده موسیقایی در قیاس با گوش دادن به موسیقی ضبط شده بطور کلی نشان دهنده سطح بیشتری از دغدغه مندی نسبت به موسیقی است. ما به طور معمول بدین جهت در رخدادهای زنده موسیقایی شرکت می نماییم که به یک هنرمند یا سبک موسیقی خاص گوش دهیم درباره ی موسیقی جدید اطلاع به دست آوریم از سلایق موسیقایی فعلی خود طرفداری یا در آنها تجدید نظر نماییم یا به دلیلهای شخصی و اجتماعی، بطورمثال اینکه همراه با دوستان یا عضوی از جمعی باشیم. واکنش های احساسی قوی به موسیقی غالباً در محیط های اجرای زنده رخ می دهند. اگر این طور جلوه کند که اجرا کنندگان از این تجربه لذت می برند و اگر با مخاطب بده بستان داشته باشند، این واکنش های احساسی به طور معمول قوت می گیرند.
این امر تجربه را از حالت منفعل به تجربه ای فعال بدل می کند. جشنواره های موسیقی فرصت های منحصربه فردی برای تجربه های پرشور موسیقایی پیش می آورند. نزدیکی فیزیکی به نوازندگان، فعل و انفعالات اجتماعی و خود موسیقی همگی نقش دارند. بستر جشنواره می تواند حس تعلق به تشکل را ایجاد و به تقویت رشد هویت کمک نماید، گرچه ممکنست مخاطرات مربوط به استعمال الکل یا مواد مخدر ازدحام جمعیت سایر رفتارهای منفی و مسائل بهداشت عمومی وجود داشته باشد. احساس جدایی از زندگی روزمره به طور معمول جشنواره ها را از دیگر تجربه های موسیقایی متمایز می کند که سبب می شود حاضران درباره ی زندگی خود و درکشان از خودشان تأمل کنند.
منبع: کتاب «روانشناسی موسیقی» از سوزان هلم با ترجمه سهند سلطان دوست




منبع:

1403/02/29
10:01:01
5.0 / 5
704
تگهای خبر: آموزش , پرداخت , شركت , صنایع
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لینک دوستان كارت خوب
کارت خوب

کارت ویزیت خوب