گزارش كارت خوب از ۷ حاشیه نمایش خانگی در نیمه اول ۱۴۰۳

حاشیه دارها !

حاشیه دارها !

کارت خوب: پلت فرم های وی اودی طی 6 ماه اول سال، با حواشی مختلفی مواجه گشتند که بخش اعظم این حاشیه ها به سریال های درحال پخش بازمی گردد.


به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، نیمه اول ۱۴۰۳ ایام چندان موفقی برای صنعت نمایش خانگی نبود. جز یکی ـ دو سریال در اوایل سال، باقی محصولات نمایش خانگی با استقبال چشم گیر تماشاگران مواجه نشدند و حتی یکی ـ دو اثرِ پرامید، انتظارها را برآورده نکردند.
علاوه بر این موارد، توقیف موقت یک سریال و شکایت از عوامل حداقل دو سریال دیگر، بیشتر نشان میدهد که نمایش خانگی ۶ ماه اول را به چه صورت پشت سر گذاشته است.
در نیمه اول سال، رقابت پلت فرم ها بیشتر میان فیلیمو و فیلم نت برقرار بود و نماوا در بعضی هفته ها سریالی درحال پخش نداشت. روبیکا هم جز دو سریال اختصاصی در اوایل سال، باقی ماه های نیمه اول سال را با انتشار محصولات دیگر پلت فرم ها گذراند. تماشاخونه نیز هنوز از کما بیرون نیامده و محصول جدیدی عرضه نکرده است.
بهار پرمحصول و تابستان ضعیف
در صورتیکه در هفته های ابتدای سال ۱۴۰۳ گاه شش یا هفت سریال بطور همزمان در پلت فرم های نمایش خانگی منتشر می شد، در تابستان این ارقام بسیار کمتر شد و با وجود فراغت خیلی از دانش آموزان و دانشجویان از تحصیل، پلت فرم ها نتوانستند محصولات چندانی را به خروجی بفرستند.
طی هفته های اخیر، گاه سه یا چهار قسمت سریال جدید خانگی در پلت فرم ها منتشر می شود که رکودی نسبی را در این صنعت نشان میدهد. نماوا، روبیکا و تماشاخونه در این هفته ها هیچ اثری درحال انتشار ندارند.
شکست های نسبی پرامیدها
به گونه ای قابل تأمل، از میان محصولات کم تعداد تابستان نمایش خانگی، دو عنوان اصلی نتوانستند انتظارات را برآورده کنند: «داریوش» و «زخم کاری: انتقام». بااینکه این دو اثر را باید پربیننده ترین سریال های تابستان ۱۴۰۳ دانست، اما نه رضایت تماشاگران از «زخم کاری ۳» توانست به پای فصل اول آن برسد و نه «داریوش» که تصور می شد «پوست شیر» دیگری خواهد بود، خاطره آن اثر را زنده کرد.
این در حالیست که با همکاری پیشین هادی حجازی فر و محمدحسین مهدویان در آثار متعدد، به نظر می رسید رقابتی جدی و جذاب میان این دو فیلمساز رقم بخورد.
جنجال سخنان پرحاشیه مدیر یک پلتفرم
اوایل اردیبهشت ماه بریده ویدیوئی از سخنان محمدحسن شانه ساززاده، رئیس هیات مدیره نماوا منتشر گردید که در آن، از آن چه «بی اخلاقی» اهالی سینما به ویژه بازیگران و تهیه کنندگان می خواند، شکایت داشت. سخنان او با واکنش گسترده اهالی سینما مواجه گردید و خیلی از چهره ها و اصناف سینمایی این حرف ها را محکوم کردند.
بااینکه روابط عمومی پلت فرم یک روز بعد بطور رسمی عذرخواهی نمود، اما شانه ساززاده حاضر به عذرخواهی نشد و ماجرا بعد از چند روز به فراموشی سپرده شد.
ماجرای «حشاشین»
اوایل سال و در روزهای ماه رمضان، برای اولین بار یک سریال مصری در رسانه های اجتماعی و سایت های دانلود فیلم پربازدید و پربیننده شد که از قضا قصه ای از تاریخ ایران را نمایش می داد. «حشاشین» محصول ۲۰۲۴ که با کیفیتی قابل توجه تولید شده بود، به سبب ارائه تصویری ناپسند از تاریخ ایران، مورد انتقاد قرار گرفت.
نیمه اردیبهشت ماه و چندی بعد از انتشار کامل سریال، «حشاشین» با دستور ساترا از تمامی پلت فرم ها حذف شد.
«جوکر» زنانه شد/ شوخی های دردسرساز مردان
در تابستان ۱۴۰۳ بالاخره طلسم حضور زنان در «جوکر» شکست تا با اهمیت ترین رئالیتی شوی نمایش خانگی نیز محدود به شرکت کنندگان مرد نباشد. حضور هشت بازیگر زن سینما که اغلب دارای سوابق گوناگون در محصولات کمدی بودند، طی چهار قسمت پخش شده، واکنش های نسبتا مثبتی را برانگیخته که راه را برای ادامه حضور بانوان در این برنامه باز می کند.
در اتفاقی جالب، همه چهره هایی که از بیرون به مسابقه «جوکر» وارد شدند تا شرکت کنندگان را بخندانند، مردان بازیگر بودند؛ افرادی شامل غلامرضا نیکخواه، سیروس میمنت، مسعود روشن پژوه و عین الله دریایی.
همین طور در فصل مربوط به قسمت آقایان هم به سبب پاره ای شوخی ها اشکالاتی گرفته شد چنانچه، عضو شورای راهبری مجمع رصتا درباره ی برنامه جوکر ۲ اظهار داشت: ... ساترا اعلام نموده است چنانچه برنامه جوکر ۲ مردان اصلاح نشود طبق اطلاعیه قبلی که صادر کرده بود ناچار است بوسیله مراجع قضایی جلوی ادامه روند انتشار جوکر ۲ را بگیرد و اگر محتوای جوکر مردان اصلاح گردد، ادامه انتشار جوکر زنان هم در شورای صدور مجوز ساترا بررسی خواهد شد و احتمالاً با اصلاحیه اندک موفق به دریافت مجوز خواهد شد.
حاشیه، شکایت و توقیف
نیمه اول ۱۴۰۳، نمایش خانگی چند مورد حاشیه از جنس ممیزی را تجربه نمود. نخست شکایت وزارت آموزش وپرورش از عوامل ساخت سریال «افعی تهران» بابت توهین به مقام معلم بود، سپس کار به اعتراض کاربران به شوخی های دوپهلوی جنسی در «جوکر» رسید، مدت کوتاهی پس از آن «غربت» توسط دادستانی توقیف شد و در نهایت یک صحنه از سریال «داریوش» با برخورد قضایی مواجه گردید تا چهار محصول خانگی در این ۶ ماه، گرفتار حاشیه جدی شده باشد.
از میان این آثار، پخش «افعی تهران» هیچگاه متوقف نشد، «جوکر» با اعمال ممیزی ها به ریل برگشت، از برخورد قضایی با «داریوش» خبر جدیدی منتشر نشد و مشکل «غربت» هم این هفته حل شد.
در این بین، سریال «در انتهای شب» به کارگردانی آیدا پناهنده هم از ممیزی در امان نبود. یک سکانس متفاوت از قسمت سوم سریال «در انتهای شب» بعد از آنکه وایرال شد، حذف شد. این صحنه به رقص پارسا پیروزفر و مادرش (احترام برومند) که گرفتار بیماری آلزایمر بود، اختصاص داشت.
کوچ ادامه دار ستاره های تلویزیون
در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳، مهران مدیری با «اسکار» و «گل یا پوچ»، احسان علیخانی با «جوکر: طبقه بیست و یک»، داریوش فرضیایی با «لالایی» و علی درستکار با «سپنج» در نمایش خانگی حاضر شده اند و سروش صحت با «اکنون» و رامبد جوان با «کارناوال» نیز در راه نمایش خانگی اند. این در حالیست که اغلب این چهره ها با حضور در برنامه ها و سریال های سیما شناخته شده اند.
این در حالیست که اغلب این برنامه ها به یک پلت فرم اختصاص دارند که در طول این مدت بیشترین اختلاف نظر را به لحاظ معیارهای نظارت بر پخش، با صداوسیما و سازمان زیرمجموعه اش (ساترا) داشته است.



منبع:

1403/07/15
11:41:00
5.0 / 5
127
تگهای خبر: آموزش , تولید , سایت , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
کارت خوب

کارت ویزیت خوب