عضو هیات علمی پژوهشكده سرطان معتمد مطرح كرد:
نقش هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام و بهینه سازی درمان سرطان
به گزارش کارت خوب، عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد در گروه توسعه فناوری درمان های پیشرفته (ATMP) اظهار داشت: هوش مصنوعی اهمیت بالای ی در شناسایی زودهنگام و بهینه سازی درمان های سرطان از راه تحلیل داده های بزرگ و کاربرد الگوریتم های یادگیری عمیق در تصاویر پزشکی دارد و از حوزه های نویدبخش پیشرفت های چشم گیر در آینده است.
هوش مصنوعی بعنوان هوشی که در انواع ماشین ها و ابزارآلات الکترونیک وجود دارد، در مقابل هوش انسان ها امروزه در بسیاری حوزه ها مطرح است. هوش مصنوعی از دهه ۵۰ میلادی؛ زمانیکه عنوان شد و جایگاه دانشگاهی یافت تا امروز فراز و فرودهای مختلفی را طی کرد، به فضاهای دانشگاهی راه پیدا کرد، عده ای با آن به علل مختلف موافقت و عده ای مخالفت کردند و برخی مانند هر تکنولوژی جدید دیگری آنرا شامل فرصت ها و تهدیدهای متنوع دانستند.
اما در نهایت این فناوری هم مانند بقیه فناوری ها خویش را به جوامع بشری اثبات کرد و امروزه کاربست آن در همه بخش های مختلف زندگی همینطور تحولات سریع این فناوری سبب شده کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در آن و تدوین و تصویب قوانین مرتبط این حوزه با هم رقابت کنند.
امروز هوش مصنوعی به بخشی جدایی ناپذیر از مراقبت های بهداشتی و در حوزه پزشکی تبدیل گشته است، بسیاری پزشکان متخصص در محیط های بالینی یا لابراتوار های تحقیقاتی و پژوهشی از الگوریتم های هوش مصنوعی و سایر برنامه های کاربردی در رابطه با آنها استفاده می نمایند.
هوش مصنوعی در پزشکی شامل الگوریتم هایی است که با روش های مبتنی بر یادگیری و پیشبینی، به مدل هایی برای تحلیل داده های پزشکی و کشف بینش ها جهت کمک به بهبود نتایج سلامت و تجربیات بیمار دست پیدا می کند.
مریم کدخدازاده در گفتگو با خبرنگار علمی در رابطه با چالش ها و دستاوردهای تحقیقات سرطان در ایران اظهار داشت: کمبود بودجه، تحریم ها، محدودیت در واردات مواد اولیه و تجهیزات و نبود ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه از مهم ترین چالش ها است و این موانع روند تحقیقات کاربردی و پیشرفته را کند کرده است.
این دانش آموخته رشته زیست فناوری پزشکی اضافه کرد: با وجود اهمیت پیشگیری در کنترل سرطان، به تحقیقات در این حوزه در ایران به اندازه کافی توجه نشده است؛ ازاین رو آگاهی رسانی عمومی، تغییر سبک زندگی و توسعه راهکارهای پیشگیرانه از اقداماتی است که باید به آنها توجه گردد.
فناور پروژه ویروس درمانی در حوزه زیست فناوری پزشکی با تمرکز بر روش های نوین درمان سرطان که تحقیقات گروه خویش را بر توسعه روش هایی مانند ویروس درمانی، استفاده از سلول های کشنده طبیعی (NK cells)، و بهره گیری از اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی برای حمل دارو متمرکز کرده، به نقش تکنولوژی های جدید در مقابله با سرطان پرداخت و اظهار داشت: تکنولوژی های جدید پزشکی از قبیل سلول درمانی و ژن درمانی، نه تنها دقت درمان و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشند، بلکه امکان شخصی سازی درمان را فراهم می کنند و افق های جدیدی را در کنترل سرطان می گشایند.
کدخدازاده چشم انداز آینده تحقیقات سرطان در ایران را روشن دانست، اما بر ضرورت حمایت های هدفمند مالی، اصلاح سیاست های پژوهشی و گسترش همکاریهای بین المللی تاکید کرد و گفت از سیاست گذاران انتظار می رود زیرساخت های لازم را برای تسریع پیشرفت در این عرصه فراهم نمایند.
منبع: goodcard.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب