حبشی روستایی با عطر موسیر در بهار

حبشی روستایی با عطر موسیر در بهار

کارت خوب: کارت خوب: همدان استان همدان یکی از قدیمی ترین مناطق تمدنی جهان، بشمار می رود و شامل مناطق گردشگری بسیاری است، روستاهای این استان سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. روستای «حبشی» یکی از معروف ترین روستاهای استان همدان، با قدمتی باستانی و تاریخی است.


روستای حبشی واقع در ۲۶ کیلومتری شهر اسدآباد همراه با جاذبه های طبیعی، بکر و چشم نوازی بوده که هر یک از این شاخصه ها و خاصیت های بارز باعث شده که این روستا در سال ۸۶ به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان اسدآباد در بخش پیرسلمان معرفی شود.
کارشناسان میراث فرهنگی، قدمت این روستا را باتوجه به مشابهت‏ های ساختار معماری سنتی سنگی و خشتی آن با بقایای تاریخی دوران مادها، به این دوران نسبت می دهند.
چشم اندازهای طبیعی از جاذبه های گردشگری این روستا شمرده می شود و کوه های اطراف و پیرامون روستا با باغات و غارهای مختلف خصوصاً در بهار و تابستان مناظر زیبایی را در این روستا پدید آورده است.
در کنار این مناظر طبیعی از سرسبزی مراتع و باغات، نغمه قنات و چشمه ها، عطر خوش موسیر و لاله های واژگون آن با عطر خوش شکوفه های سیب و گیلاس گرفته تا تپه های تاریخی و نیز ساختار معماری و کالبد روستا که بگذریم، عطر و بوی پخت نان سواد و ساجی، آش های کاچی و سماق زنان روستای حبشی نیز شهره بوده که تجربه چشیدن طعم آن به هر گردشگری سفارش می شود.
زردآلو، آلو، گردو، انگور، بادام، گیلاس و آلبالو از محصولات این روستا بوده ضمن این که محصولات لبنی، مانند پنیر، سرشیر، خامه و کره تازه نیز در این روستا یافت می شود و دامداری، زراعت و باغداری، پایه های اقتصاد مردم روستای حبشی هستند.
حبشی، قطب تولید موسیر در غرب کشور
بخشدار پیرسلمان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار داشت: روستای حبشی دارای ۱۵۰ خانوار با جمعیت ۳۸۰ نفر بوده که در سال ۸۶ به عنوان روستای هدف گردشگری معرفی شده و سالیانه گردشگران خیلی از سراسر کشور از این روستای هدف گردشگری و جاذبه های طبیعی آن بازدید دارند.
محمود فیروزبخت با اعلان اینکه این روستای هدف گردشگری قطب تولید موسیر در غرب کشور محسوب می شود، اضافه کرد: حبشی تنها روستایی است که در اسدآباد به شکل گسترده در امتداد فرآوری و کشت موسیر فعالیت دارد.
وی از راه اندازی خوشه صنعتی روستای هدف گردشگری حبشی در سال ۱۴۰۴ آگاهی داد و اشاره کرد: باتوجه به قطب تولید موسیر بودن روستای حبشی، طی جلسه ای که در سال قبل با حضور مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان در بخشداری شهر آجین مرکز بخش پیرسلمان انجام شد در این نشست قرار شد که خوشه صنعتی این روستا در حوزه تولید و فرآوری و بسته بندی موسیر و گیاهان دارویی مختلف راه اندازی شود که این امر مهم توسط شرکت شهرک های صنعتی استان همدان در حال انجام می باشد.
بخشدار پیرسلمان با اعلان اینکه هم اکنون روستای حبشی به طور متوسط با ۵۰ هکتار سطح زیر کشت موسیر قطب تولید موسیر استان و شهرستان محسوب می شود، اضافه کرد: طی پیشنهاد به جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی اولین جشنواره موسیر روستای هدف گردشگری حبشی امسال با همکاری این دو دستگاه و سایر دستگاه های ذی ربط برگزار می شود که بطور قطع این رویداد از نقش موثری در معرفی دو چندان این روستای هدف گردشگری و جاذبه های طبیعی آن به گردشگران برخوردار خواهد بود.
وی افزود: امسال نیز با پیگیری لازم مقرر است بوسیله بنیاد برکت در امتداد توسعه کشت موسیر این روستا به موسیرکاران متقاضی حبشی تسهیلات ارزان پرداخت گردد.
این فرد مسئول اضافه کرد: ضمن این که هم اکنون محصول موسیر حبشی بعد از فرآوری توسط کشاورزان بومی منطقه به کشور عراق و استانها و شهرستان های همجوار صادر می شود و توسعه این امر از نقش مؤثری در ارزآوری کشور برخوردار خواهد بود.
فیروزبخت همین طور از پیگیری جهت راه اندازی اقامتگاه و خانه بوم گردی در این روستا آگاهی داد و اظهار داشت: تا حالا دو سرمایه گذار جهت راه اندازی خانه بوم گردی در این روستای هدف گردشگری اعلام آمادگی کرده اند که در صورت واجد شرایط بودن خانه بوم گردی آنان، نسبت به معرفی آنان برای ارائه مجوز خانه بوم گردی توسط میراث فرهنگی اقدام خواهد شد.
ایشان سپس با اعلان اینکه از محل اعتبارات سال جاری تملک دارایی اعتباری افزون بر دو میلیارد تومان برای ادامه پروژه سنگفرش این روستای هدف گردشگری اختصاص داده شده است، اشاره کرد: پروژه کف سازی و جداره سازی و سنگفرش این روستا در سال قبل و سال جاری توسط بنیاد مسکن به متراژ ۱۲۰۰ متر مربع و راه اندازی دیواره سنگی آن به میزان ۹۶ متر مکعب به طول ۳۵ متر با اعتباری افزون بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان انجام شد که اجرای مابقی این پروژه امسال نیز ادامه خواهد داشت.
فیروزبخت همین طور بیان کرد: علاوه بر این روستای هدف گردشگری، امامزاده و تالاب پیرسلمان نیز به عنوان تنها تالاب زنده استان همدان هر ساله پذیرای مسافران بسیاری به ویژه در روز طبیعت در بخش پیرسلمان است.
وی اشاره کرد: سراب «حق نظر» واقع در بالادست روستاهای کوانج و بیتروان یکی از جاذبه های بکر، طبیعی و ناشناخته در بخش پیرسلمان بوده که هنوز بیشتر مردم شهرستان از وجود آن غافل هستند و می توان با پیگیری های لازم این جاذبه طبیعی را به یک فضا و مرکز گردشگری مبدل کرد.
فیروزبخت اضافه کرد: سرچشمه این سراب چشمه هایی بوده که از دل کوه جوشیده و به طور فصلی و با وسعت بسیار وسیعی، اراضی کشاورزی روستاهای کوانج، بیتروان، کاظم آباد و اکبرآباد را در بخش پیرسلمان تامین می کند.
روستای هدف گردشگری حبشی خانه بوم گردی ندارد
کامران اکبری شایگان، مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به پروژه بهسازی، کف سازی و جداره سازی معابر روستای هدف گردشگری حبشی بصورت مشترک بین میراث فرهنگی و بنیاد مسکن، اظهار داشت: سال قبل میراث فرهنگی شهرستان در فاز سوم حدود ۹۰۰ متر سنگفرش با اعتباری افزون بر ۶۱۰ میلیون تومان از محل اعتبارات زیرساختی خود در یکی از محلات روستای حبشی را انجام داد که امسال نیز در صورت اختصاص اعتبار نسبت به ادامه روند این پروژه اقدام خواهدنمود در غیر این صورت ادامه این پروژه توسط بنیاد مسکن صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به این که شهرستان اسدآباد دارای ۹۸ روستا بوده که از این تعداد، دو روستای ملحمدره و حبشی جزو روستاهای هدف گردشگری شمرده می شود، اضافه کرد: هم اکنون روستای هدف گردشگری حبشی فاقد خانه بوم گردی بوده که بطور قطع راه اندازی خانه بوم گردی در این روستا برای اقامت شبانه گردشگران از نقش موثری برخوردار خواهد بود.
وی اظهار داشت: از متقاضیان راه اندازی خانه بوم گردی در این روستای گردشگری در صورت تأیید خانه مورد نظر توسط میراث فرهنگی حمایت لازم انجام می گیرد.
اکبری شایگان تصریح کرد: وجود خانه های بوم گردی در روستاهای گردشگری از نقش مؤثری در اشتغال پایدار و جذب توریست در روستاهای گردشگری برخوردار می باشند و بطور قطع این امر از نقش مؤثری در جذب متقاضیان بیشتر جهت راه اندازی خانه های بوم گردی برای رونق صنعت سبز گردشگری روستاها برخوردار خواهد بود.
به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، بدون شک توسعه گردشگری روستایی ضرورتی اجتناب ناپذیر است برای اینکه استفاده از جاذبه های متنوع گردشگری در روستاها می تواند فرصت مناسبی برای پشتیبانی از رونق اقتصادی استان همدان را رقم بزند.



منبع:

1404/01/04
12:55:37
5.0 / 5
49
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , پرداخت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کارت خوب

کارت ویزیت خوب