راهنمایی برای گالری گردها در ۱۰ روز آینده
کارت خوب: کارت خوب: روز گذشته نمایشگاه های جدیدی در تهران افتتاح شد؛ افتتاح این نمایشگاه ها فرصت جدیدی را برای گالری گردها فراهم می آورد تا از آثار هنرمندان پیشکسوت و تازه کار دیدن کنند.
به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا روز گذشته جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه نمایشگاه های جدیدی در گالری های تهران افتتاح شد؛ تعدادی از این نمایشگاه ها شامل آثار هنرمندان پیشکسوت را بودند و بعضی دیگر معرفِ هنرمندان جوان و تا حدودی تازه کار.
«خط نگاره ها در فرش» عنوان یکی از این نمایشگاه ها بود که روز گذشته جمعه ۲۱ اردیبهشت برپا شد؛ این نمایشگاه با آثار ابراهیم حقیقی، در گالری اعتماد ۱ برگزار شده است و تا سه شنبه ۸ خرداد ادامه می یابد.
برای سر زدن به گالری اعتماد باید به میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ رفت.
نمایشگاه انفرادی فربد مرشد زاده نیز روز گذشته در گالری شیرین برپا شد. این نمایشگاه که «بارگاه ادبار» نام گرفته است تا چهارشنبه ۲ خرداد ادامه می یابد.
در قسمتی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «اما، براستی آیا می توان اخگری سوزان در دست، با خیال نسیم خنک کوهساران آسایش یافت؟ آیا می توان لرزان در بوران استخوان سوز برف با خیال گرمای تابستان مرگ را باز راند؟ احتمالاَ نه! چونکه خیال خوشی ها درمان ناخوشی ها نیست.
خیال، گرچه درمان نیست اما گاهی تنها گریزراه ممکن می شود در مقابل وضع موجود که بی هیچ افق روشنی، عرصه ی حکمرانی ادبار، فلاکت و سیه روزی است. در چنین وضعیتی تو یا تن به نابودی می دهی، یا با برشی قاطع از واقعیت موجود به عرصه خیال محض می گریزی.
عالم خیال، توهم ذهن است مبتنی بر عناصر وام گرفته از جهان واقع اما با سازوکاری دیگرگون، چنانکه گویی هرآنچه حسرت و آرزوست در این عالم، جامه ی عمل می پوشد.
عالم خیال، نسخه معکوس جهان پر ادبار است که در صورت بارگاه تنعم و خوشی رخ می نماید. بارگاه ادبار آن خیال خوشی هاست که درمان نیست اما غایت آرزوست.»
گالری شیرین در خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه ی سیزدهم، پلاک ۵ واقع شده است.
نمایشگاه چیدمانِ کاغذِ سما رحمانی نیز، روز گذشته در گالری هما برپا شد. این نمایشگاه با عنوانِ «لفافه» تا سه شنبه ۸ خرداد ادامه دارد و برای سر زدن به این نمایشگاه انفرادی باید به خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک رفت.
نمایشگاه انفرادیِ متینِ موسی نیز با عنوان «در جستجوی مکان از دست رفته» روز گذشته افتتاح شد؛ این نمایشگاه تا چهارشنبه ۲ خرداد در گالری سیحون برپا خواهد بود. برای سر زدن به این نمایشگاه و دیدنِ آثار این هنرمند باید به خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ رفت.
نمایشگاهِ گروهی «خداحافظ کریمخان» مقرر است تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ادامه داشته باشد. این نمایشگاه روز گذشته راه اندازی شد و برای سر زدن به آن باید به نگارخانه نگر واقع در زیر پل کریمخان، پس از تقاطع ایرانشهر، پلاک ۱۵۴رفت.
نمایشگاه ساله شریفی هم با عنوانِ «زمزمه های پنهان» یکی از نمایشگاه های دیگری است که جمعه افتتاح شد؛ این نمایشگاه در گالری باوان افتتاح شده و مقرر است تا دوشنبه ۷ خرداد ادامه داشته باشد.
برای سر زدن به گالری باوان باید به خیابان مطهری، خیابان لارستان، خیابان عبده، پلاک ۷ رفت.
آثار آتوسا شاملو با عنوان «بعد موازی» روز گذشته در گالری والی نمایش داده شد. این نمایشگاه تا سه شنبه ۱ خرداد ادامه می یابد.
برای سر زدن به گالری والی و بازدید از نمایشگاه جدیدش باید به تهران، میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ رفت.
نمایشگاه انفرادی «حس اول» جمعه ۲۱ اردیبهشت در گالری عصر راه اندازی شد. این نمایشگاه که با آثار گیلدا هاشم زاده برگزار شده تا تا جمعه ۴ خرداد ادامه می یابد.
در قسمتی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «اولین ها فراموش نمی شوند؛ نخستین دیدار، نخستین کلام، نخستین نقش، نخستین نگاه، نخستین حس.
من همه چیز را آن گونه که می بینم، ثبت می کنم؛ آن گونه که درک می کنم، به تصویر می کشم، نه آن گونه که به نظر می رسند.
آدم ها را، خودم و دیگران را، آن گونه که در خیالم به هم می پیچند و در هم می روند، نقاشی می کنم؛ با همان نخستین حس.
همان حس بودن در این دنیای پر از تناقض که انگار همه چیز در آن به هم پیوسته و در عین حال گسسته است. همچون نور و تاریکی که دو بخش جدا نشدنی از هم هستند و من با هر دویشان نفس می کشم. این حقیقت خیال من است.»
برای سر زدن به این نمایشگاه باید به گالری والی در میرزای شیرازی شمالی، خیابان دلاویز، پلاک ۱۸ رفت.
نمایشگاه انفرادی حسین محجوبی نیز با عنوانِ «غوغای رنگ ها» از روز گذشته در گالری کاما برگزار شده است.
مدیر گالری کاما در قسمتی از بیانیه این نمایشگاه نوشته است:
«آبی لاجوردی، سبز ایرانی، نیلی، ارغوانی
چند نقاش ایرانی را می شناسیم که پالت رنگی مخصوص خودرا دارند؟
حال چند نقاش ایرانی را می شناسیم که در این پالت رنگی مخصوص به خود کثیرا و غالبا رنگ هایشان تماما رنگ های ایرانیست که در جهان به نام ایران این رنگ ها ثبت شده اند و چند نقاش ایرانی می شناسیم که وفادار به اصالت نقاشی ایرانی و قانون نگارگری قدمایی منظره نگاری معنوی را در آثارش بتوان مشاهده کرد و فضاهای تخت و دو بعدی وام گرفته از نگارگران با زبانی مدرن و معاصر در قابهایش خودنمایی داشته باشد؟ و چند نقاش را در جهان می شناسیم که با نگریستن در آثارش بتوانیم ملیت هنرمند را تشخیص دهیم هم جغرافیای زیستش را هم عمق اندیشه های فرهنگی خواستگاهش را و حتی با قدری تأمل و تعمق ژرف تر زندگینامه و دانش نظری و حوزه مطالعاتی اش را نیز از بیان تصاویرش بخوانیم.
حال قدری فراتر برویم و به تمام این خاصیتها پیام آور بودن آثارش نیز افزون نماییم پیام صلح، اعتراض به انسان عاصی معاصر و احترام به طبیعت چون سرودی خوش آوا در نقش ها و فرمها و رنگهای استاد نغمه سرایی می کنند.
در ماههای اولین پاییز سال جاری نمایشگاه مروری بر هفتاد سال تجربیات این استاد نابغه هنر معاصر ایران که بهانه نوشتن این چند خط شد گواهیست بر این مدعا که قدرت و توانمندی قلم استاد و اشراف ایشان بر مهارتهای طراحی و نقاشی تام و تمام است و ایشان تا چه اندازه مطالعاتی وسیع و عمیق در هنر معاصر داشته اند که نتیجه خلق آثاری چنین اعجاب انگیز است.
و چه نویدی خوشتر از این که شاهکارهایی دیده نشده از استاد و گنجینه ایشان وجود دارد که هنوز مخاطبان دنیای هنر معاصر ایران را می تواند بارها و بارها شگفت زده کند و بلاشک بعد از رونمایی از این آثار فاخر و نفیس می توانیم عظمت و قدرت و اندیشه ناب فخر هنر معاصرمان را به نظاره بنشینیم.»
این نمایشگاه که جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد تا سه شنبه ۱ خرداد ادامه می یابد.
برای بازدید از این نمایشگاه باید به گالری کاما واقع در جردن، خیابان دیدار شمالی، کوچه کیش شرقی، پلاک ۲۰، طبقه اول رفت.
«هَموَندگان» نیز نمایشگاه جدید گالری ریشه ۲۹ است که به کیوریتوری هدا سرگردان به نمایش درآمده؛ این نمایشگاه گروهی روز گذشته جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا جمعه ۲۹ تیر ادامه می یابد.
آثار پونه اوشیدری، مهدی بهبودی، مریم بهروزی نیا، میترا سلطانی، مهسا کریمی زاده، محمود محرومی و راحله نورآور در این نمایشگاه قابل بازدید است.
برای سر زدن به گالری ریشه۲۹ باید به الهیه، خیابان آقابزرگی، روبه روی بانک آینده، جنب بانک خاورمیانه، پلاک ۳۱ رفت.
«دژاوو» نمایشگاه انفرادی پیمان رفیعی است که جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد. این نمایشگاه تا جمعه ۱۸ خرداد ادامه می یابد. «دژاوو» نمایشگاه دیگری است که در گالری ریش۲۹ برپاست و برای بازدید از آن باید به الهیه، خیابان آقابزرگی، روبه روی بانک آینده، جنب بانک خاورمیانه، پلاک ۳۱ رفت.
نمایشگاه گروهی «خانه به مثابه آرامگاه» نیز روز گذشته راه اندازی شد. این نمایشگاه که در گالری نیان برگزار شده است آثار ۱۱ هنرمند را به معرض نمایش گذاشته.
در قسمتی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «با همکاری گالری هنگام
سهم بزرگی از آن چه موجب تفاوت در نگرش و عملکرد هنرمند می شود حاصل زیستی است که در خانه داشته، اما این واژه، که با گسترش جهان ما تعریفی تازه می یابد را شاید بتوان بازمعنا کرد و به گستره شهر یا وطن بسط داد و باردیگر اندیشید چیستی ما تا چه حد محصول آن معناست؟ خانه به مثابه آرامگاه، نه فقط واکاوی تجربه زیسته هنرمند که کالبدشکافی تاثیر بی انکار خانه بر هنرمند و هنر اوست.»
«خانه به مثابه آرامگاه» تا روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ادامه می یابد و برای سر زدن به آن باید به آدرسِ میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری، پلاک ۵ رفت.
آثار هایده زرین بال نیز از روز گذشته در نگارخانه سهراب به نمایش درآمد. «تنیده گی» عنوان نمایشگاه جدید این هنرمند است که جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ادامه دارد.
در قسمتی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «تضاد همیشه در تار و پود زندگی ما تنیده شده است و ما را به رقصی موزون ولی پیچیده بین هستی و نیستی وادار می کند. بدان سان که ضربه ظریف قلم بر روی بوم، تصاویر ساده، پیچیده و موزون ذهن نقاش را ترسیم می کند و او را به هستی نزدیک تر می کند. لبه عدم قطعیت جایی که تضاد بین نور و سایه، خطوط وجودی ما را بین واقعیت و حقیقت مشخص می کند و سبب می شود تا مرز باریک بین ذات آفرینش با نابودی و نیستی را درک نماییم، تعادلی پویا که ما را به سفر خودیابی و دگرگونی دعوت می کند.»
نگارخانه سهراب در تهران، خیابان سمیه، پیش از رامسر، شماره ۱۴۲ واقع شده است.
گالری جاوید نیز روز گذشته نمایشگاه «هفت» را برپا کرد؛ این نمایشگاه را فرشته غازی راد گردآوری کرده است.
نمایشگاه گروهی هفت جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ادامه می یابد.
برای سر زدن به گالری جاوید باید به میدان فاطمی، خیابان جویبار، خیابان زرتشت غربی کوچه یزدان، پلاک ۱۷، واحد۱
«و تاب آوردیم» نمایشگاه انفرادی مهسا کریمی است که روز جمعه ۲۱ اردیبهشت در گالری اِچ افتتاح شد؛ این نمایشگاه تا جمعه ۴ خرداد ادامه می یابد.
برای بازدید از این نمایشگاه باید به گالری اِچ در خیابان شریعتی، روبروی دولت، کوچه میرزا تاراج، پلاک ۱۰ مراجعه نمود.
«لحظه گذرا» هم نمایشگاهی انفرادی از آثار شهناز فتوحی است. گالری شمیس این نمایشگاه را برپا کرده است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «لحظه گذرا لحظه حال، هرچند گذرا، تنها لحظه قابل لمس است و باقی چیزی نیست جز انبوهی از خاطرات.»
این نمایشگاه جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا سه شنبه ۱ خرداد ادامه می یابد.
گالری شمیس در فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان دانیالی، شماره ۸ واقع شده است.
آثار بابک پزشکی نیز با عنوانِ نمایشگاه «دم (به فتح دال)» روز گذشته افتتاح شد؛ این نمایشگاه در گالری اِو به نمایش درآمده است و تا جمعه ۲۸ اردیبهشت ادامه می یابد.
گالری اِو در خیابان کریم خان زند، خیابان خردمند شمالی، کوچه اعرابی ۳، پلاک ۵، طبقه همکف و اول قرار دارد.
«نفسی دوباره» عنوان نمایشگاه هایده برادران دیلمقانی است که بصورت انفرادی در گالری گویه برپا شده؛ این نمایشگاه جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ادامه خواهد یافت.
گالری گویه در میدان هفت تیر، خیابان مشاهیر، کوچه لطفی، پلاک ۳۹ برگزار شده است.
نمایشگاه آثارِ شهرزاد لک نیز در گالری با برگزار شده است. «آبی» عنوان این نمایشگاه است و در بیانیه آن آمده است:
«آبی
انتخاب دریا برای ایجاد این مجموعه آثار، معنای زندگی را در بر دارد و از جهت زیبایی شناسی نیز بی کرانگی، آرامش، خروش و... را در طیفی از رنگ آبی پیش چشم می گذارد.
زندگی برای انسان، همچون عبور از دریایی بزرگ و عمیق است که همیشه مملو از آرامش، زیبایی ها، سختی ها و حتی طوفان های پیش بینی نشده است.
به نظر من عبور انسان از طوفان بلایا و رسیدن به ساحل آرامش، هدف و غایت انسان هاست و دراین میان لذت بردن از مسیر برای رسیدن به ساحل زندگی، دستاورد اصلی ما از زندگی به شمار می آید.»
این نمایشگاه انفرادی جمعه ۲۱ اردیبهشت راه اندازی شد و تا جمعه ۴ خرداد ادامه می یابد.
برای سر زدن به گالری با باید به بلوار ارتش غرب، خیابان نخل، خیابان بهاران، بن بست نسترن، پلاک ۱، ساختمان مدرن پلازا، واحد ۶۰۲ و ۶۰۳ رفت.
نمایشگاه انفرادی هلیا قره گوزلو با عنوان «عروسک کدومه» نیز روز گذشته در گالری شیرین راه اندازی شد. این نمایشگاه تا چهارشنبه ۲ خرداد ادامه می یابد و برای بازدید از آن باید به خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه ی سیزدهم، پلاک ۵ رفت.
«بازتاب ها» هم با گردآوری لیلا طیبی فرد روز گذشته در گالری بینش راه اندازی شد. این نمایشگاه تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ادامه می یابد.
برای دیدنِ نمایشگاه گروهی برگزار شده در گالری بینش باید به خیابان ولیعصر، پایین تر از پل پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک ۲۲ رفت.
«بر مدار نقطه» نیز نمایشگاهی گروهی از ۱۱ هنرمند است که در گالری آیا برگزار شده است. این نمایشگاه روز گذشته جمعه ۲۱ اردیبهشت برپا شد و تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ادامه می یابد.
برای بازدید از این نمایشگاه باید به میرزای شیرازی، خیابان منصور، پلاک ۱ رفت.
نمایشگاه نگارگری «تمام ناتمام من» نیز با نمایش آثار ستاره سعیدی جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در فرهنگسرای ارسباران افتتاح شد.
این نمایشگاه تا ۲۸ اردیبهشت ماه ادامه دارد
ستاره سعیدی در این نمایشگاه که با همراهی و راهنمایی استاد اردشیر مجرد تاکستانی برگزار شده است، نگاهی به آثار نگارگری استاد غیاث الدین مشهور به محمد سیاه قلم هنرمند ایرانی دوره تیموری داشته است.
برای بازدید از این نمایشگاه می توان تا ۲۸ اردیبهشت ماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به نگارخانه شماره ۱ فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا، کوچه عقاب مراجعه نمود.
منبع: goodcard.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب